Tapas Malaga

Tapas vad man ska äta i provinsen Malaga

Vilka är de bästa tapasen i provinsen Malaga? Visst har du hört talas om andalusiska tapas. Tapas i provinsen Malaga är en del av gastronomisk tradition och kultur. Men vad är tapas? De är små portioner mat som serveras med en drink. Det är väldigt typiskt att säga i Malaga ”Låt oss gå på tapas” vilket innebär att gå ut med vänner för att äta ett mellanmål och ta en drink, det är nästan som en ursäkt för att lämna hemmet.

När du kommer till provinsen Malaga är det ett måste att prova åtminstone några av de typiska Malaga tapas. Här är en lista över dem som du måste prova när du besöker Malaga. Glöm inte att ladda upp ett foto av dina tapas i Malaga och lägg till hashtaggen #insidemalaga. Njut av dina tapas!

Åh! Förresten! Mina tre favorit tapas just nu är pil-pil räkor, tortilla de patatas och porra antequerana med små skinkbitar.

Ensaladilla Rusa

Det finns inget bättre än en rysk sallad på sommaren tillsammans med några små brödpinnar. Huvudingredienserna i salladen är kallkokta potatisar, kokta ägg och färsk majonnäs. Förutom tonfisk eller bonito, morötter och paprika. Gröna bönor eller oliver läggs också till beroende på Malaga-området.

Gambas al Pil-Pil

En varm och kryddig maträtt från Málaga. De färska räkorna från Alboranhavet är en fröjd. Denna Malaga-maträtt kan variera avsevärt beroende på restaurang, på olivolja och mängden vitlök och chili som de använder för att göra den kryddig. Senare dränks oljan med bröd.

Berenjenas con Miel

Det finns flera sätt att göra auberginer med honung i Málaga: fyllda, med Muscat eller Pedro Ximénez vin eller stekta. I allmänhet serveras stekta äggplantor i skivor med sockerrörshonung från regionen axarquía.

Tortilla de Patatas

Det är en av stjärnrätterna i den spanska och Málaga gastronomin. Den oändliga diskussionen om potatisomeletten ska innehålla lök eller inte beror på personlig smak. Omeletten kan ätas i form av en smörgås, tillsammans med paprika, eller ensam med majonnäs och persilja.

Porra Antequerana

Den typiska sommarrätten: utsökt, fräsch och hälsosam. La porra, ursprung till Antequera, är en kall soppa med tomater, skorpfritt bröd, olja, grön paprika, vitlök och salt. Det serveras vanligtvis med hårdkokta ägg tillsammans med tonfisk eller serrano skinka tacos.

Albóndigas en salsa de Almendras

Ett av underverken i Malaga köket är köttbullar och i att provinsen Málaga är en stor mandelproducent skapar denna rätt en stor glädje. Flera byar i Málaga har en fest som heter ”Día de la Almendra” (Almond Day) som Almogía och Guaro.

Magro en Tomate

Esta tapa de carne en tomate se puede encontrar en casi cualquier bar de tapas malagueño. La carne son trocitos pequeños mezclado con verduras cocidas como guisantes en una salsa de tomate. 

Boquerones en Vinagre

Denna tapa är en klassiker i kustområdena i Spanien och särskilt Malaga. Det är för något som de kallar dem Malaga ”boquerones”. Kommunen Rincon de la Victoria firar den viktorianska ansjovisfestivalen som varar i en vecka runt den tredje veckan i september.

Ensalada Malagueña

Malaga salladen är en avsvalkande sallad som är perfekt att slå sommarvärmen. Malagas salladsöverdrag är gjord av potatis med lök, apelsin, kokt ägg och gröna oliver. Huvudfisken i denna maträtt är torsk, det finns platser som lägger till andra typer av fisk, men detta leder till en oändlig diskussion.

Fritura Malagueña

En bra ”stekt fisk” av malagueño belagd med mjöl, fisken måste vara gyllene och krispig på utsidan och saftig på insidan efter att ha blötts i extra jungfruolja av hög kvalitet. Det är alltid tillrådligt att äta den med lite färsk citron på toppen. Traditionellt serveras det i Malaga strandbarer eller om det är en take-away, i en tidningsmatfolie.
 

Jag hoppas att du gillade artikeln ”Vilka är de bästa tapas i provinsen Málaga?”, Men jag hoppas verkligen att du har provat några av dessa Malaga tapas-delikatesser. Om du har laddat upp några bilder av dina tapas till sociala nätverk, lägg till vår hashtag #insidemalaga så att vi kan se dina bilder. Och dela gärna detta inlägg. 

 
Hälsningar och vi ses snart!