Serrato Village Malaga

Serrato

Serrato, är den sista byn som uppnår sin självständighet, och utgjorde därmed 2014, kommun nummer 103 i provinsen. En liten by av jordbruksursprung, på grund av den stora bördigheten i dess land, bosatte sig romarna i regionen och flera dåtidens skulpturer hittades: Bronshuvudet i Dioysios och Pastorn i Serrato.

Var ligger Serrato

Serrato ligger 79 km från Malaga huvudstad med en befolkning på 477 invånare. Den kommunala termen har en dimension på nästan 22,19 km kvadrat.Calle Pueblo Serrato Malaga

Denonym av folket i Serrato

Invånarna kallas ”serrateño” eller ”serrateña”.

Monument och sevärdheter i Serrato

  • Kyrkan Nuestra Señora del Rosario: Templet byggdes efter återerövringen av Ronda 1485 tillsammans med städerna Serranía de Ronda. Kyrkan, som består av ett enda skepp, rymmer Virgen del Rosario, stadens skyddshelgon. Byggnadens utsida byggdes om 2009 med en enkel och elegant vit och röd struktur.Church Nuestra Señora del Rosario Serrato Malaga
  • Fuente el Caño: En fontän på Calle Fuente. Byggåret är okänt. Trots att vi inte vet det exakta datumet för byggandet vet vi att, liksom många källor, är fontäner i provinsen Malaga av stor betydelse för att leverera vatten till invånarna i staden före ankomsten av rinnande vatten. År 2008 genomfördes en djupgående reform av fontänen med sten för frontonen, den ursprungliga diskbänken och tråget bevaras. I bassängerna kan du se erosion och slitage på kannorna som användes för att samla hushållsvatten. Överskottet och utgående vatten används i ett tråg några meter nedanför.

  • Drickstråg av Fuente el Caño: Ligger i utkanten av byn. En rastplats som är byggd för djur och boskap. Vattnet i tråget kommer från överskottsvattnet i Fuente el Caño, cirka 250 meter bort. Tråget mäter cirka 12 meter och består av tre ojämna vattenbassänger.

  • RådhusAyuntamiento Serrato Malaga

För mer information om Serrato Village: besök kommunfullmäktiges sida