Valle de Abdalajís Pueblo

Valle de Abdalajís

Valle de Abdalajís, en lugn stad i Antequera-regionen men som överraskar alla besökare med sitt lugn och vackra utsikt över dalen.

Var ligger Valle de Abdalajís

Valle de Abdalajís ligger 59 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 2.542 invånare. Kommunperioden har en dimension på nästan 21 km kvadrat

Ursprunget till namnet Valle de Abdalajís

Namnet kommer från den arabiska ”Abd al-Azīz” som hänvisar till Abd al-Aziz ibn Musa som gifte sig med Egilona, änka efter kungen Don Rodrigo och som bodde i dessa marker. Abd al-Aziz ibn Musa härskade i Al-Andalus mellan åren 714-716.

Denonym av folket av Valle de Abdalajís

Invånarna kallas ”vallestero eller vallestera”.

Var man kan parkera i Valle de Abdalajís

Stadens urbana kärna är mestadels fotgängare och många smala parkeringsplatser på branta sluttningar. Vi rekommenderar parkering i utkanten av staden och fortsätta till fots.

Monument och intressanta platser i Valle de Abdalajís

 • Kloster-residens i San José de la Montaña: Klostret och residenset är byggt på det patrimoniella huset Ana José Pérez Florido, känd som moder Petra. Grundare av församlingen mödrar till de hjälplösa och Sankt Josef av berget, misshandlad i Rom av Johannes Paulus II 1994. Moder Petras gamla hus och hennes rum är fortfarande i ett perfekt tillstånd av bevarande.Convento Residencia San José de la Montaña
 • Kyrkan San Lorenzo Mártir: Dess konstruktion slutfördes 1559 och var en del av ”Conde de los Corbos” -palatset som gränsar till kyrkan.
 • Eremitaget Stmo. Cristo de la Sierra: Beläget i den övre delen av staden. Det finns en bekväm väg med trappor till eremitaget som byggdes 1954. Eremitaget ligger på sluttningarna av Cerro del Picacho som bevarar bilden av de korsfästa, ett tennverk från 1800-talet. Invånarna går upp till eremitaget varje år på pilgrimsfärd för att fira en pilgrimsfärd.Ermita Santisimo Cristo de la Sierra Valle de Abdalajis
 • Mirador del Gangarro: Det är en perfekt utsiktsplats för att se hela staden och dalen ovanifrån. Ligger bredvid Ermita Stmo. Sierras Kristus.
 • Fuente de Arriba: Fontän med två stora bronsrör på Plaza de la Virgen de los Dolores. Det är den äldsta källan i staden, det finns redan historiska data från 1539 men med namnet Fuente del Nogal.
 • Monument Moder HusdjurMonumento Madre Petra Valle de Abdalajis
 • Gammalt tvättrum: Ligger i utkanten av kommunen mot Antequera. Tidigare var detta ett område där det sociala livet pågick. Tvättstugan består av 8 platta stenar.
 • La Peana: Det är en romersk piedestal från år 104 e.Kr., som enligt inskriptionerna höll en skulptur eller staty av kejsaren Trajanus. Det tyder på att det kommer från Nescania, en kommun som ligger nära Valle de Abdalajís. Piedestalen ligger på Plaza de San Lorenzo framför kyrkan.La Peana Romana Valle de Abdalajis
 • Valle de Abdalajís Flight Club: Området har kommit att kallas huvudstad för fri-flyg eftersom dess klimat är utmärkt för Hang Gliding och Paragliding.
 • Palacio de los Condes de los Corbos: Byggd på 1500-talet för att vara bostad för den sjätte greven av Los Corbos, Don Isidro Mesîa de Vargas y Cañas. Bebodd fram till 1880, den är för närvarande bevarad med de dekorativa och prydnadselement som tillhörde den sista greven.
 • Fontänen på torget ( fuente de la plaza )Fuente Valle De Abdalajis

För mer information om Valle del Abdalajís Pueblo: besök kommunfullmäktiges sida