Almachar Dorp Malaga

Almáchar

Almáchar, en vit by i Axarquía döpt som huvudstad för muskatdruvan och där den traditionella kalla soppan från Malaga har sitt ursprung: el ajoblanco.

Var ligger Almáchar

Almáchar ligger 36 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 1811 invånare. Den kommunala termen har en dimension på nästan 73,1 km kvadrat.

Ursprunget till namnet Almáchar

 
Stadens namn kommer från arabiska ”Al Maysar”, vilket betyder ”ängarnas land”.
 

Denonym för Almacars folk

Invånarna kallas ”Almachareño eller Almachareña”.

Almacars nyfikenheter

  • Ajoblanco, den typiska kalla soppan från Malaga kommer från denna by.
  • Byn har smeknamnet ”Huvudstaden för Muscat-druvan”, den här läckra druvan är basen för det söta Malaga-vinet.

Monument och sevärdheter i Almáchar

  • San Mateo-kyrkan: byns huvudtempel på Plaza de España byggdes 1505. Kyrkan byggdes i en sengotiks arkitektonisk stil med renässanselement. De sammansatta av tre skepp åtskilda av kolumner byggdes de laterala flottorna senare på 1800-talet. De laterala sjöarna rymmer bilderna av La Dolorosa och Jesu Kristi hjärta, och huvudskipet som leds av det centrala altaret är Kristus av det gröna bandet: Kristusskyddaren av Almáchareños. Det fyrkantiga klocktornet är byggt i Mudejar-stil.Iglesia de San Mateo Almachar Malaga
  • Museum of Raisin: Beläget på Plaza del Santo Cristo i ett traditionellt andalusiskt hus. Museets samling innehåller traditionella föremål och föremål som användes vid vingårdsarbete och beskärning under början av 1900-talet.Raisin Museum Almachar Malaga

Almáchar Gastronomi

  • Ajoblanco: en kall soppa som betraktas som en variant av andalusisk gazpacho. Skålen består av bröd, vitlök, malda mandlar, olja, salt och vatten. Vanligtvis åtföljs av muskatdruvor eller bitar av melon.
     
    För mer information om Almáchar Village: besök byrådssidan