Alhaurin El Grande Pueblo

Alhaurín el Grande

Alhaurín el Grande, många civilisationer bodde i området och passerade genom sina länder med flera anekdoter. Men sedan 1400-talet har dess kyrkor, eremiter och brödraskap markerat dess väsen.

Var ligger Alhaurín el Grande?

Alhaurín el Grande ligger 42 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 24.705 invånare. Kommuntermen har en dimension på nästan 73,1 km kvadrat.

Ursprung av namnet Alhaurín el Grande

Sedan romartiden kallades det Laulín eller Alaolín till vilket araberna lade till prefixet ”Al-” tillsammans med adjektivet ”elGrande” för att skilja det från sin granne: Alhaurín de la Torre eller ”Alhaurín el chico”.

Denonym av folket av Alhaurín el Grande

Invånarna kallas ”alhaurino eller alhaurina”.

Monument och intressanta platser i Alhaurín el Grande

 • Eremitaget santa vera-cruz: Dokument och historiska referenser bekräftar att eremitaget 1542 redan existerade. År 1750 överlades det till franciskanerna som skulle utvisas senare under Napoleoninvasionen, de skulle använda eremitaget som lager och baracker.
  Besegrade fransmännen i deras reträtt sprängde  byggnaden den 27 augusti 1812, där 104 grannar dog, vilket gör denna händelse till den svartaste dagen i Alhaurín el Grande. Eremitaget som vi känner det idag byggdes 1921 i nygotisk stil. Under spanska inbördeskriget förstördes det mesta av dess arv.Ermita de la Santa Vera-Cruz Alhaurin El Grande Malaga

 • Eremitaget av Kristus av vånda: Eremitaget byggt 1783 beläget i utkanten av staden. Inuti finns huvudaltaret med Agonies Kristus, denna vördade bild var den enda i staden som inte förstördes under inbördeskriget 1936. Bilden huggen i trä är från 1700-talet, det är ett verk av Kristus som redan är avliden, inte dör som det händer med andra bilder av Våndans Kristus, vilket antyder att Kristus inte kallas som sådan av sitt ögonblick i bibeln utan av den plats där eremitaget ligger. En lokal historiker Ildefonso Marzo nämner en procession av denna Kristus 1855.

 • Eremitaget San Antón: Beläget vid foten av Sierra, i den högsta delen av staden tillägnad kulten San Antón, djurens skyddshelgon. Enligt Ildefonso Marzo är dess konstruktion från 1500-talet. Det står att kapellet har byggts om och byggts om upp till tre gånger. Hängivenheten är en av de äldsta traditionerna som fortfarande firas till denna dag varje 17 januari. På 1600-talet hittades en Visigothgrav under huvudaltaret som flyttades till den lokala kyrkan, men under inbördeskriget förlorades dessa kvarlevor samt många inre delar av eremitaget under plundringen under kriget.

 • Eremitaget i San Sebastian: Eremitaget nämns redan i dokument 1492. Egendom av Royal Brotherhood of Nuestro Padre Jesús Nazareno ligger i hjärtat av den historiska stadskärnan, men ursprungligen var denna eremit belägen i utkanten av staden. San Sebastían, martyrsoldatens figur är på XV-talet ett helgon som är mycket avgudat av de katolska kungarna. Inuti eremitaget finns bartolomé Castello y Fallóns grav, en gaditisk köpman av irländskt ursprung som dog i byn 1821. Eremitaget innehåller följande bilder: två nischer som rymmer de processionella bilderna av María Santísima del Mayor Pain, och framför henne vår Fader Jesus uppstånden. Huvudaltaret rymmer den titulära processformade bilden av eremitaget, Nuestro Padre Jesús Nazareno.Ermita San Sebastian Alhaurin El Grande Malaga

 • Nuestra Señora de Encarnacións kyrka: Församlingen införlivades i de kristna kungadömena 1485 efter en hård kampanj mot det nasridska kungariket Granada. Templet byggdes 1505 på ruinerna av en arabisk moské. På 1800-talet genomfördes en renovering som skapade den nuvarande designen. Från den primitiva byggnaden bevaras det gotiska revbensvalvet i tornets underkropp.Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación Alhaurin El Grande Malaga

 • Los Corchos moorish mill: Beläget vid floden Fahalas strand har denna hydrauliska kubmjölkvarn funnits sedan 1400-talet. Mellan 1905 och 1941 användes den redan för att mala kork för användning vid transport av druvor.

 • Fahala slott: Fahala slottsruin är för närvarande en Nasrid muromgärdad inhägnad i det upphöjda området Alhaurín el Grande.

 

 • Hurique Tower: Det 13 meter höga tornet byggt i XIV och XV under det sista muslimska emiratet. Att vara en av de två som finns bevarade i provinsen Malaga.

 • Cuevas del Convento: År 2001 upptäcktes fem kamrar och en krypta som kunde ha varit en källare i ett slott, stall eller källare. De fungerade med säkerhet som ett lager för de franciskanska munkarna och skyddade fattiga familjer.

 • Cobertizo Arch: En grind och båge från den muslimska perioden som säkert var en del av en gammal vägg och ingången till Medina som hade utsikt över Souk, som var marknaden där de sålde artiklarna och produkterna i området.Arco del Cobertizo Alhaurin El Grande Malaga

 • Oljemuseum: Grundades 2003 för produktion av ekologisk extra jungfruolja utan att förlora Málaga-traditionen. De gör utflykter för människor som är intresserade av oleoturism.

 • El Colmenero de Alhaurín, Brödmuseum: Beläget på calle la cruz. Museet innehåller flera rum tillägnad historien om en av de äldsta affärerna av människan. En utställning med arabisk kvarn, arabisk ugn och fler maskiner genom tiderna gör besöket intressant.

För mer information om Alhaurín el Grande Village: besök stadsfullmäktiges sida