Alhaurín de la Torre Dorp

Alhaurín de la Torre

Alhaurín de la Torre har alla element i en modern stad samtidigt som man bevarar stadens charm och kärnan i Malaga.

Var ligger Alhaurín de la Torre

Alhaurín de la Torre ligger 19 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 40.345 invånare. Den kommunala termen har en dimension på nästan 83 km kvadrat.

Ursprunget till namnet Alhaurín de la Torre

Det finns två teorier:

– Av arabiskt ursprung som betyder Allahs trädgård.

– I området bodde stammen av berberiskt ursprung som heter Hawara, känd som al-hawariyyin.

Under Nasrid-kungariket Granada hette det Laulín eller Alaolín. I dokument från 1500-talet hänvisar de till Alhaurinejo vilket betyder att den lilla Alhaurín skiljer sig från Alhaurín el Grande. År 1647 hänvisar de redan officiellt till Alhaurín de la Torre, även om det i allmänhet fortsatte att användas Alhaurinejo.

Denonym för folket i Alhaurín de la Torre

Invånarna kallas ”alhaurino eller alhaurina”.

Nyfikenheter om Alhaurín de la Torre

Guvernören för staten Luisiana Bernardo de Gálvez, född i Macharaviaya, beordrade latinamerikaniseringen av staten Louisiana (USA) med cirka 700 bosättare, många av dem kommer från Alhaurín de la Torre.

Monument och sevärdheter i Alhaurín de la Torre

  • San Sebastián-kyrkan: Det är det enda templet i stadsområdet Alhaurín de la Torre som ligger på Plaza de la Concepción. De första historiska referenserna går tillbaka till mitten av 1500-talet och jordbävningen, 1680, påverkade kyrkans struktur. På 1800-talet började kyrkan byggas som vi känner den idag i en nyklassisk stil. Mycket av dess arv förstördes under det spanska inbördeskriget.Kyrka San Sebastián Alhaurin de la Torre Malaga

  • Eremitaget av Santo Cristo del Cardón: En tradition berättar att ett mirakel hände år 1484, under återerövringen, där en trämålad Kristus räddade en kristen soldat från döden

  • Casa del Conde: Byggdes på 1500-talet, det var ett stort hus i centrum med kvarn, torn och fruktträdgård. Senare förvärvades det av Regidor de Málaga Juan Contador och senare av greven i Puertollano för specifika besök. Fasaden som vi ser för närvarande är tack vare en ombyggnad på 1700-talet. I århundraden har den haft olika användningsområden från skola, kyrka, fredsrätt och till och med spanska Falange. År 2019 tillkännagavs stadshuset öppningen av det andalusiska utbildningsmuseet, vilket ger det ett sociokulturellt bruk med respekt för dess historiska fasad.

  • Zapata-akvedukten: Kallas också Fuente del Rey-akvedukten som byggdes på 1700-talet år 1727. Akvedukten och rörledningen brukade springa mellan de spanska kommunerna Malaga och Alhaurín de la Torre med en strömlängd på cirka 3 500 meter.

  • Eremitage of Alamillo: Ligger intill ”Venta” i Alamillo byggt år 1875. Där San Francisco de Paula och La Virgen de la Esperanza vördas. Skyddare av fälten i Alhaurín, en procession går i deras namn under torkperioder för att be för regn.

  • Albaicín-grottor: Det finns en serie naturliga grottor som bildades på 1100-talet som användes av de första invånarna efter återerövringen av Malaga 1487 som idag anses vara det gamla kvarteret. Grottorna är fördelade av tretton hus. Under århundradena har grottor använts för olika ändamål: lager, förråd, stall etc. De studerar och katalogiserar för närvarande dessa under hjärtat av staden.

  • Väl älskad orientalisk trädgård: En vacker och märklig park med en orientalisk trädgård med asiatiska inslag och ornament byggd 2011. En fantastisk plats för en avslappnad promenad bland orientaliska blommor och växter, eller att gå med barn till lekplatsen. Läs mer…Väl älskad orientalisk trädgård

För mer information om Alhaurín de la Torre Kommun: besök byrådssidan