Donde relajarse en Fuengirola

5 plaatsen in Fuengirola om te ontspannen

Waar kun je ontspannen in Fuengirola? Fuengirola, is een gemeente waar dagelijks duizenden bezoekers haar stranden, bars en restaurants vullen. De straten vol leven en vreugde veranderen een oud vissersdorpje in een moderne stad die zich toelegt op toerisme in het hartje van de Costa del Sol.

Ondanks het feit dat Fuengirola een stad is die de afgelopen tien jaar door miljoenen toeristen is bezocht, zijn er altijd wel een aantal charmante plekjes waar men kan ontspannen, genieten van een mooi uitzicht of in alle rust een goed boek kan lezen.
 
Het is duidelijk dat alle stranden, pleinen en parken in Fuengirola plekken zijn om te ontspannen en te genieten. Maar hieronder hebben we een reeks plekjes geselecteerd die een speciaal tintje hebben om nog wat meer te kunnen ontspannen.

De stier van Fuengirola Torreblanca

Uitkijkpost Fuengirola MalagaIn de provincie Malaga zijn er drie Osborne-stieren. Het begon als een reclameposter voor de brandewijn van de Osborne-groep die eind jaren 50 werd geplaatst. Sinds de jaren 90 wordt het beschouwd als een symbool van Spanje en wordt het beschouwd als cultureel erfgoed.

U heeft zonder problemen toegang tot de Toro van Torreblanca vanaf Calle Buganvillas via een pad van ongeveer 50 meter. Vanaf de esplanade van de stier heb je prachtige uitzichten over Los Boliches, de zee en de haven.

Tuinen van Kasteel Sohail 

Als je wilt voelen hoe de Feniciërs zich voelden toen ze 2000 jaar geleden in Fuengirola aankwamen, moet je naar de tuinen gaan waar het ontstaan van deze gemeente begon. Het kasteel biedt grote groene gebieden, perfect om te liggen, een boek te lezen, een romantische picknick te houden op het gazon voor het Kasteel Sohail met uitzicht op de zee.

Het Pad “De las presas”

Urban Wandelpad Fuengirola Malaga

Een beetje stadswandelen vanaf de promenade naast Chiringuito Rincón Marinero heb je toegang tot het pad, het lijkt misschien een beetje vreemd aangezien je een donkere brug ziet, onder de brug kom je op een pad dat eruitziet alsof je naar een andere plaats bent gegaan zonder gebouwen. Het is een gemakkelijk en ontspannen pad, wat betekent dat het niet sportief is en ook niet nodig is om te klimmen. Het pad brengt je van de promenade naar het Parque de las Presas. Volg dit pad niet ’s nachts of als er regen is.

De golfbreker «La T»

Golfbreker de T Fuengirola MalagaWat ontspant er meer dan het geluid van de zee in de zon? Tussen de stranden van Fuengirola en Los Boliches ligt de golfbreker die bij de buren bekend staat als “La T”. Je kunt op de grote rotsen zitten die de golfbreker vormen en de uitzichten kiezen die je wilt zien: de haven, de berg of de zee. Wat wil je nog meer?

Rio Fuengirola Park

Park Rivier Fuengirola Malaga

De Fuengirola-rivier biedt groene gebieden vol vrijetijdsactiviteiten voor sport aan de monding en aan de oevers: tafels voor tafeltennis, fietspaden, basketbalringen. Als u bij mooi weer van waterrecreatie houdt, kunt u waterfietsen huren. Een plek waar de charme van de rivier, de zee en het Sohail-kasteel samenkomen.

Voor meer informatie over Fuengirola stad: bezoek de website van het Stadhuis.