Algarrobo Pueblo Malaga

Algarrobo

Algarrobo, delad mellan gamla stan och kusten, men tillsammans rik på historia, fritid och kultur, blev en stor attraktion för turism.

Vart ligger Algarrobo

Algarrobo ligger 42 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 6,444 invånare. Den kommunala termen har en dimension på nästan 9,7 km2.

Ursprunget till namnet Algarrobo

Algarrobo (johannesbröd) är ett inhemskt träd i Medelhavsområdet.
 

Demonym av folket i Algarrobo

Invånarna i byn kallas ”Algarrobeño eller Algorrobeña”.
 

Monument och sevärdheter i Algarrobo

Algarrobo Pueblo
 
 • Iglesia de Santa Ana: Tempelets ursprung är slutet av 1500-talet eller början av 1600-talet. Församlingen skapades 1505 under namnet ”Parroquia de Santa María de Algarrobo, Salares y Menscalera”, men för närvarande tillägnad anropet av Santa Ana.Kyrka Santa Ana Algarrobo Malaga

  Under återerövringen flyttade muslimerna, som flydde från möjliga invasioner som de kunde drabbas av, till vad som var den primitiva bosättningen i staden, som huvudsakligen var iberisk och fenicisk. När de väl bosatte sig i dalen som idag rymmer kommunen, som vanligt i städer och gårdar, var husen belägna runt moskén, vilket gav upphov till det som för närvarande är stadens historiska centrum.

  När de kristna erövrade området Axarquía förstördes moskéerna och kyrkor byggdes på platserna. Under det moriska upproret 1568 som drabbade kraftigt alla Axarquias orter, attackerade rebellerna kyrkorna, förstörde och satte eld på de flesta av templen, inklusive Algarrobo-kyrkan som måste byggas om. Av denna anledning har kyrkan olika grundläggande datum.

  Den moderna kyrkan har en latinsk tvärplan och består av tre skepp. Sidoskepparna kommunicerar med de viktigaste genom halvcirkelformiga bågar som vilar på rektangulära pelare med sina fasade hörn med renässansinflytande.

 • San Sebastián eremitaget: Eremitaget är från 1500-talet, den nuvarande byggnaden är en konstruktion från 1976 och är en 100 meter replik av den gamla som revs fullständigt på grund av dess förstörelsestillstånd. Eremitaget kompletterades med vackra trädgårdar som idag gör det till ett måste.

 • Eremitaget i Las Angustia: Detta eremitage är ett charmigt litet monument som har bevarats mycket väl till denna dag. Det är tradition att stadens brudar tar sin bröllops bukett dit. För närvarande är det tillägnad Virgen de las Angustias, Marian-bilden pryds med blommor, vilket gör detta hörn till en av de charmiga platserna i Algarrobo.
 • FontänFontän Algarrobo Pueblo Malaga

Algarrobo Costa
 • Torre Ladeada: Det är ett torn som byggdes av de kristna efter återövringen. Den har en omkrets på 23 meter och cirka 10 meter hög. Tornet har en lutning på cirka 18 º eftersom dess fundament är grunt.Torn Ladeada Algarrobo Malaga

 • Rätta eller nytt tornet: Det ”nya tornet” eller ”rätta tornet” är ett fort från 1500-talet. Det kallas rätt / nytt torn eftersom det byggs senare än det lutande tornet som är framför.Torn Derecha eller Nueva Algarrobo Malaga

 • Feniciska bosättningar: Trayamar är en fenicisk nekropol med anor från 700-talet f.Kr. och platsen för Morro de Mezquitilla med ursprung i 800-talet, som ligger på Algarrobo-flodens högra strand.

Var man kan äta och dricka i Algarrobo

Glassbaren Dolce Vita: Denna glassbar ligger vid havet och erbjuder goda och krämiga glassar med en terrass på strandpromenaden. Vi älskade badrummen på platsen som har en serietidningsinredning.