Apandeire Town Village Malaga

Alpandeire

Alpandeire byn, adderar charm till Genal Valley, belyser sin märkliga kyrka och hemland Blessed Fray Leopoldo.

Var ligger Alpandeire?

Alpandeire ligger 121 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 260 invånare. Kommunterminen har en dimension på nästan 31,3 km kvadrat.

Denonym av folket i Alpandeire

Invånarna kallas ”pandito eller pandita”.

Ursprung av namnet på Alpandeire

Namnet kommer från den andalusiska arabiskan Pandayri / Pandayre.

Monument och intressanta platser de Alpandeire

  • Kyrkan San Antonio de Padua: Också känd med smeknamnet «Catedral de la Serranía». Byggd i mitten av 1500-talet och restaurerad på 1700-talet. I källaren i byggnaden finns en gammal kyrkogård. I kyrkans Pantheon finns två mumier i gott skick.Iglesia de San Antonio de Padua Alpandeire Malaga
  • Fray Leopoldos födelseplats: Fray Leopoldo föddes i Alpandeire, en tiggare som hamnade på Granadas gator, ett exempel på tjänande, lydnad och kärlek till Gud som tillbringade sitt liv med att tjäna de fattigaste.
  • Staty av Fray Leopoldo: Beläget nära sin födelseplats, firar detta monument som invigdes 2009 hans mest universellt kända granne.
  • Monument av Fray Leopoldo: Beläget på MA-7302 vägen strax utanför byn finns en utsikt över staden med en staty av Fray som tittar över sitt hemland.Monumento a Fray Leopoldo Alpandeire Malaga
  • Eremitaget och centrera Fray Leopoldo: Ligger vid ingången till Alpandeire. Detta tolkningscenter invigdes 2022 för att skapa ett utrymme för religiösa och kulturella evenemang. Ett museum kommer snart att öppnas för att göra figuren Fray Leopoldo mer känd.Ermita y Centro Fray Leopoldo Alpandeire Malaga
  • Den franska muren (Muro de los franceses): Staden deltog mycket aktivt i självständighetskriget mot fransmännen. Den spanske generalen Francisco Javier de Abadía beordrade att bygga en mur 1810 med en längd på 1 400 meter. Syftet med muren var att stoppa det franska kavalleriet på väg mot Campo de Gibraltar. Fransmännen lyckades övervinna muren och erövrade byn.
  • Dolmens av Encinas Borrachas: Beläget 10 km från staden på väg A-369. Megalitiska begravningar, en grav där fem personer hittades, två kvinnor och tre män. Denna begravningsplats indikerar att det redan fanns populationer i detta område 3000 år f.Kr.
  • Pozo de la iglesia
  • Fuente de la TierraPilar del Terra Alpandeire Malaga
 

För mer information om Alpandeire Village: besök stadsfullmäktiges sida