Botanische Cactus Tuin Casarabonela Malaga

Casarabonela: Botanisk Kaktusträdgård

Visste du att det finns en botanisk kaktusträdgård och andra suckulenta växter i hjärtat av provinsen Malaga? Som även en av de bästa samlingarna i Europa? Välkommen till den botaniska trädgården i Casarabonela.

Vart den botaniska trädgården ligger

Trädgården ligger 5 minuter eller 2 km från stadens centrum precis vid ingången till staden på höjden av Km 0,5, av vägen A-7275.

Var kan du parkera ditt fordon

Vi upptäckte inte några parkeringsproblem, höljet har en mängd avgränsade platser att parkera precis framför byggnaden.

Insamling och distribution av trädgården

Den innehåller mer än 11 ​​000 exemplar i ett utrymme på 8 000 m2, uppdelat i 45 familjer som täcker totalt 2500 olika arter.

Kaktusar och suckulenter kommer från alla hörn av planeten och kontinenter (Spanien, USA, Mexiko, Sydamerika, Afrika, etc.). Vilket betyder att det finns växter i blom under hela året på grund av hur de olika arterna successivt blommar.

Trädgården är uppdelad i tre områden:

 

 

  • Ingången: Receptionen och restaurangen som utgör huvudbyggnaden. I receptionen finner du biljetterna, informationskarta och souvenirer.
  • Exteriörträdgård: Det är där turnén börjar, i detta område är de vanligaste och prydnads kaktuserna, det är en avslappnad promenad med utsikt över Sierra de las Nieves och det är en idealisk plats att ta bilder med Casarabonela i bakgrunden.
  • Inomhusträdgård: Det finns ett stort växthus där mer känsliga och speciella arter odlas och bevaras. Inuti växthuset finns en stig där du kan gå genom de olika områdena som delar växterna efter geografiskt område.

Det finns en restaurang

Bredvid dammen finns en terrass med utsikt över den mycket mysiga staden med en bar-restaurang som erbjuder frukost, kött, pasta, pizza, hamburgare och glass till bra priser.

Beräknad längd på besöket

Vi uppskattar besöket i genomsnitt till 30-45 minuter, ta en lugn promenad, ta några bilder, njuta av utsikten och läs informativa affischer.

Inträdesavgift och pris

  • Den allmänna kursen är 3 euro.

  • Pensionärer, personer med funktionshinder och barn upp till 12 år: 2 euro.

Möjlighet till en personlig guidad tur, både på engelska och spanska.

Öppettider och schema

För att se schemat, kontrollera den (LINK HERE officiella webbplatsen) eftersom den kan variera eller kan komma att ändras.

Det var en trevlig överraskning att känna till den här botaniska kaktusträdgården med vacker utsikt och en avslappnad promenad i en unik miljö, också personalen som deltog var mycket vänlig. Så om du gillar växter, promenader och något annorlunda, glöm inte att besöka denna attraktion.