Botanische Cactus Tuin Casarabonela Malaga

Casarabonela: Botanische Cactus Tuin

Wist je dat er in het hart van de provincie Malaga een botanische tuin met cactussen en andere vetplanten is en wat ook één van de beste collecties van Europa is? Welkom in de botanische tuin in Casarabonela.

Jardín Botánico Cactus y Suculentas Casarabonela

Waar is de botanische tuin gelegen

De tuin ligt op 5 minuten of 2 km van het centrum van de stad, aan de ingang van het dorp ter hoogte van 0,5 km van de weg A-7275.

Waar kan je parkeren

Parkeerproblemen hebben we niet opgemerkt, er is een veelvoud aan afgebakende parkeerplaatsen direct voor het gebouw.

De verzameling en indeling

Het bevat meer dan 11.000 exemplaren op een oppervlakte van 8.000 m2, verdeeld over 45 families met in totaal 2.500 verschillende soorten.

De cactussen en vetplanten komen uit alle hoeken van de planeet en continenten (Spanje, VS, Mexico, Zuid-Amerika, Afrika, enz.). Dit betekent dat er het hele jaar door planten in bloei staan ​​door de opeenvolgende bloei van de verschillende soorten.

Botanic Garden Casarabonela Malaga

De tuin is opgedeeld in drie zones:

  • De ingang: De receptie en het restaurant vormen het hoofdgebouw vormen. Bij de receptie kunt u het kaartje, de informatieve kaart en souvenirs krijgen.
  • Buitentuin: Hier begint de tour, in dit gebied zijn de meest voorkomende en siercactussen, het is een ontspannen wandeling met uitzicht op de Sierra de las Nieves en het is een ideale plek om foto’s te maken met Casarabonela op de achtergrond.
  • Binnentuin: Er is een grote broeikas waar meer delicate en speciale planten groeien en worden bewaard. Binnen in de kas is er een pad waar je door de verschillende gebieden kunt lopen, die de planten per geografisch gebied verdelen.

Cactus Garden Casarabonela Malaga

Kan je er iets eten of drinken

Naast de vijver is er een terras met uitzicht op het zeer gezellige dorp met een bar-restaurant dat ontbijt, vlees, pasta, pizza, hamburgers en ijs aanbiedt tegen goede prijzen.

Duur van het bezoek

We schatten de gemiddelde duur van het bezoek op ongeveer 30-45 minuten, maken een ontspannen wandeling, nemen wat foto’s, genieten van het uitzicht en lezen de informatieve posters.

Het tarief en prijzen van de inkomkaarten

  • Het algemene tarief is 3 euro.
  • Gepensioneerden, personen met een handicap en kinderen tot 12 jaar:  2 euro.

Mogelijkheid tot persoonlijke rondleiding, zowel in het Engels als in het Spaans.

Openingsuren

Kijk op de officiële website om de openingsuren te bekijken, aangezien deze kunnen variëren.

Het was een aangename verrassing om deze botanische tuin te otdekken met mooie uitzichten en een ontspannen wandeling in een unieke omgeving, ook het personeel dat ons bijwoonde was erg vriendelijk. Dus als je van planten, wandelen en iets anders houdt, vergeet dan niet deze attractie te bezoeken.