Teba: Interpretatiecentrum Kasteel van Teba

Het Kasteel van Teba is met zijn 25.000 vierkante meter het grootste in de provincie Malaga. In het jaar 1330 vond de Slag om Teba plaats, onderdeel van een christelijk offensief tegen de kastelen aan de grens van het Nasrid-koninkrijk in Granada. Een veldslag met de Schotse ridder Sir James Douglas die stierf tijdens de aanval. De Schotse edelman, op weg naar het Heilige Land met het hart van zijn koning Robert I van Schotland, besloot de christenen te helpen, maar dit werd zijn laatste veldslag. Met de restauratie van het kasteel werd het interpretatiecentrum “Een kruistocht in Guadalteba” geboren, dat je de moed zal leren kennen van het hart van Robert I van Schotland.Interpretatiecentrum Toren Teba

Waar het interpretatiecentrum is gevestigd

De tentoonstelling bevindt zich in de hoofdtoren van het kasteel van Teba, bekend als de “toren van eerbetoon”. Kort gezegd, het is een fort van Almohad-oorsprong, gebouwd in de 12e eeuw op het hoogste punt van de stad waar de oorsprong van het Teba-dorp ligt.

Toegang tot het interpretatiecentrum

Om toegang te krijgen tot het kasteel, moet je de heuvel beklimmen vanaf Calle la Estrella, via een moderne asfaltweg. Het pad is breed genoeg en is voor voertuigen tot aan de top toegankelijk. Eenmaal geparkeerd, heeft u toegang tot het kasteelterrein. Je moet ongeveer 5 minuten wandelen om bij de “Torre del Homenaje” te komen. Hou er rekening mee dat het geen aangepaste toegang heeft voor mensen met beperkte mobiliteit.

Beschrijving van de tentoonstelling

In het Interpretatiecentrum worden voornamelijk de gebeurtenissen getoond die plaatsvonden tijdens de zomer van 1330 met de nadruk op de slag om Teba. In een volledig christelijk offensief, een coalitie van legers bestaande uit Castiliaans, Leonese, Aragonese, Portugezen, vergezeld door een groep Schotse ridders onder leiding van Sir James Douglas, in de aanval tegen de kastelen op de grens van het koninkrijk Granada in de steden Cañete, Teba, Ardales en Turón.

De toren is verdeeld in verschillende kamers waar je artefacten en objecten kunt zien en bewonderen die zijn gevonden in het gebied waar de strijd plaatsvond. Voordat u aan het bezoek begint, is er een ruimte waar u kunt genieten van een projectie die heel duidelijk de coalitie, de methodologie en de chronologie van de strijd van het leger uitlegt.Museum Kasteel Van Teba Malaga

We benadrukken vanuit #insidemalaga de aandacht die werd ontvangen van het personeel dat zeer attent was, en het mooie modelbouw van het kasteel en het slagveld vergezeld van informatieve posters. Ten slotte herschept de sfeer van de tentoonstelling de strijd op een prachtige manier, samen met de verlichting, de gegraveerde en beschilderde muren, het uitzicht over het gebied vanaf de toren creëren een leuke ervaring om de geschiedenis van de provincie Málaga beter te leren kennen.

Prijzen en Tarief

De normale entree is 2 euro, en 1 euro het verlaagde tarief (studenten, gepensioneerden, kinderen en inwoners van Teba). Check altijd de actuele tarieven via hun officiële pagina.

Voor meer informatie over Teba: bezoek de stadhuispagina.