Tolkningscentret Tebas slott A Crusade in the Guadalteba

Teba: Tolkningscentret Tebas slott

Tebas slott med sina 25.000 kvadratmeter är den största förlängningen i Malaga provinsen. Året 1330 ägde slaget vid Teba rum, en del av en kristen offensiv mot slotten vid gränsen till Nasrid-riket Granada. En strid där den skotska riddaren Sir James Douglas medverkade som dog under belägringen. Den skotska adelsmannen på väg till det heliga landet med hjärtat av sin kung Robert I av Skottland bestämde sig för att hjälpa de kristna, detta var hans sista strid. Med restaureringen av slottet föddes tolkningscentret ”A Crusade in the Guadalteba” som får dig att känna modet i Robert I i Skottland.Tornet Tolkningscentret Tebas slott

Vart finner du Centro de Interpretación. 

Utställningen är belägen i huvudtornet på slottet i Tebastjärnan, känt som Tornets hyllning. Kort förklarat är det en fästning av Almohad-ursprung som byggdes på 1100-talet på den högsta punkten i staden där Tebafolkets ursprung börjar inom dess murar.

Tillgång till Centro de Interpretación

För att komma till slottet måste du ta dig uppför kullen från Calle la Estrella, genom en modern asfaltväg. Stigen är tillräckligt bred och kan nås av fordon upp till toppen. När du väl har parkerat kan du komma åt slottets grunder. Du måste gå cirka 5 minuter för att komma till Torre del Homenaje. Och du måste ta hänsyn till att den inte har tillgång anpassad för personer med nedsatt rörlighet.

Beskrivning om utställningen

I Centro de Interpretación tolkningscentret” visar det främst de händelser som inträffade under sommaren 1330 med tonvikt på slaget vid Teba. I fullständig kristen offensiv, en koalition av arméer bildade av kastilianer, Leonese, Aragonese och portugisiska förenade med en grupp skotska riddare under ledning av Sir James Douglas, mot slottet vid Granadas gräns sammansatta i städerna Cañete, Teba, Ardales och Turón.

Tornet är uppdelat i flera rum där du kan se och njuta av artefakter och föremål som finns i området där striden ägde rum. Innan du påbörjar besöket finns det ett rum där du kan njuta av en projektion som mycket tydligt förklarar stridens armékoalition, metodik och kronologi.

Vi framhäver från #insidemalaga uppmärksamheten från personalen som var mycket uppmärksamma, modellerna av slottet och slagfältet tillsammans med informativa affischer. Slutligen återskapar utställningens atmosfär striden på ett underbart sätt, tillsammans med belysningen av utställningen, de graverade och målade väggarna, utsikten över området från tornet skapar en bra upplevelse att känna till historien om provinsens fina form.

Priser och avgifter

Den normala biljetten är 2 euro och 1 euro för den reducerade avgiften (studenter, pensionärer, barn och boende i Teba). De kontrollerar alltid de aktuella priserna via deras officiella sida.

För mer information om Teba: besök sidan :