Receta Baticate Batido de Aguacate Benarmargosa

Benamargosa: Baticate eller Avokado Smoothie Recept

Baticate, en mycket uppfriskande, hälsosam och framför allt utsökt avokado-baserad smoothie. Dess ursprung är i staden Benamargosa, i hjärtat av Axarquía. En vit stad som tittar fram mellan åkrar, trädgårdar och fruktträd.

Regionens klimat inbjuder dig till att lära känna och besöka Solens och Avokadons väg (Ruta del sol y del aguacate), en väg som passerar och korsar sex städer i Axarquía, vilken kommer att överraska dig med sina landskap och vita byar. Rutten går genom följande städer: Macharaviaya, Rincón de la Victoria, Iznate, Vêlez-Málaga, Benamocarra och slutligen Benamargosa. Detta område ligger i en dal där ett subtropiskt klimat gynnar odlingen av avokado.

Avokadon, frukten som är känd över hela världen, även genom Guacamolen. Men dess egenskaper är många, t.ex är de bra för: viktnedgång, det är en fördelaktig oxidant för hjärtat, huden, håret, det minskar kolesterolet, rik på omega 3 och ger vitaminerna B, C, E, K. Även om listan är lång över egenskaper som denna frukt gynnar oss på, vill vi slutligen tillägga att den ger mineraler som järn, kalcium, magnesium och kalium.

Jo, vi upptäckte att det i staden Benamargosa finns en uppfriskande avokado-baserad smoothie som heter ”Baticate”, och den har uppriktigt överraskat oss. Det är också ett recept som är väldigt enkelt och snabbt. Här är receptet, och även om avokadon har fantastiska egenskaper för hälsan, rekommenderar vi att du lägger till lite socker och kanel efter eget tycke och beroende på din kost.

  • 2-3 avokado
  • 100g socker
  • 1,5 liter mjölk
  • Mald kanel

NAMN

Baticate

OMRÅDE

Benamargosa

TID

20 minuter

SVÅRIGHETSGRAD

Lätt

PORTIONER

3-4 personer

FÖRBEREDELSE OCH TILLAGNING

1. Skär avokadon och ta bort kärnan.
2. Separera fruktköttet från skalet.
3. Mosa avokadoköttet.
4. Tillsätt kall mjölk.
5. Tillsätt socker efter eget tycke.
6. Tillsätt kanel efter eget tycke.
7. Rör om lite till… och voila!


Servera väl kyld och avnjut!