Receta Baticate Batido de Aguacate Benarmargosa

Benamargosa: Recept Baticate of Avocado Milkshake

Baticate, een zeer verfrissende, gezonde en bovenal heerlijke smoothie op basis van avocado. Zijn oorsprong ligt in het dorp Benamargosa, in het hart van de Axarquía. Een wit dorpje dat uitkijkt tussen de velden, boomgaarden en fruitbomen.

Het klimaat in de regio nodigt u uit om kennis te maken met de Route van de Zon en de Avocado (Ruta del sol y del aguacate), een route die zes dorpen in de Axarquía passeert en doorkruist en die u zal verrassen met hun landschappen en witte dorpen. De route loopt door de volgende dorpen: Macharaviaya, Rincón de la Victoria, Iznate, Vêlez-Málaga, Benamocarra en ten slotte Benamargosa. Dit gebied ligt in een vallei waar een subtropisch klimaat de teelt van avocado’s bevordert.

De avocado, deze vrucht is wereldwijd bekend door Guacamole, maar de eigenschappen zijn talrijk, ze zijn ondermeer goed voor: afvallen, het is een gunstig oxidatiemiddel voor het hart, de huid, het haar, het verlaagt het cholesterol, is rijk aan omega 3 en levert vitamine B, C, E, K. Hoewel de lijst uitputtend is van de eigenschappen die deze vrucht ons ten goede komt, willen we tot slot toevoegen dat deze ook mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en kalium bevat.

Welnu, we ontdekten dat er in het dorp Benamargosa een verfrissende smoothie op basis van avocado is genaamd “Baticate”, en het heeft ons oprecht verrast. Het is ook een recept dat heel gemakkelijk en snelte bereid is. Hier is het recept, hoewel avocado geweldige eigenschappen heeft voor het dieet, raden we aan suiker en kaneel toe te voegen naar jouw smaak en afhankelijk van je dieet.

 • 2-3 avocado’s
 • 100 gram suiker
 • 1,5 liter melk
 • kaneelpoeder

NAAM

Baticate

REGIO

Benamargosa

BEREIDINGSTIJD

20 minuten

MOEILIJKHEID

Gemakkelijk

PORTIES

3-4 personen

VOORBEREIDING EN VOORBEREIDING

 1. Snijd de avocado’s en verwijder het bot.
 2. Scheid het vlees van het fruit van de schil.
 3. Klop het vlees van de avocado’s los.
 4. Voeg de koude melk toe.
 5. Voeg de suiker naar wens toe.
 6. Voeg naar smaak gemalen kaneel toe.
 7. In de blender… en voila!

Serveer heel koud en geniet ervan!