Bioparc Zoo Fuengirola Malaga

Fuengirola: Bioparc

Welkom in Bioparc Fuengirola, een plek die meer is dan een gewone dierentuin, het is een ruimte waar je dieren kunt bezoeken in hun nagebouwde natuurlijke habitat.

Waar ligt het Bioparc Fuengirola

Gelegen op 5 minuten lopen van het centrum van de stad in Calle Camilo José Cela. Naast de stierenarena, achter de kerk van Nuestra Señora del Carmen en het stadhuis van Fuengirola.

Bioparc Zoo Fuengirola Entrada Malaga

Anders dan een gewone dierentuin

Het valt grotendeels op dat het doel van dit park is om de dieren het gevoel te geven dat ze in hun natuurlijke omgeving zijn door middel van decoratie, fauna en flora. Het doel van de stichting Bioparc is om de klassieke kooien zoveel mogelijk te vermijden. Om te beginnen is het park geen traditionele grote dierentuin, zoals de dierentuin van Madrid kan zijn. Wat waar is, is dat ze weten hoe ze kunnen profiteren van elke hoek die is aangepast aan de natuurlijke habitat van elk dier. Deze filosofie zorgt voor een aangenaam bezoek en het beter leren kennen van de dieren.

Indeling en inrichting van het park

De dierentuin is verdeeld in verschillende zones die verschillende continenten vertegenwoordigen: Madagaskar, Equatoriaal Afrika, Tropisch Azië, Indo-Pacific, die op hun beurt zijn onderverdeeld in subzones met hun bijbehorende decoratie, zoals een decoratie geïnspireerd op de ruïnes van de Khosmal Watt tempel en de tempel van Ankor.Bioparc Zoo Fuengirola Tigres Malaga

Dieren in Bioparc

Het Bioparc herbergt meer dan 200 dieren, maar de meest prominente zijn de Komodovaraan, de Sumatraanse tijger, het dwergnijlpaard, de Nijlkrokodil, de reuzenschildpad, de gorilla en de Borneo-orang-oetan. Bioparc heeft een kweekproject voor bedreigde diersoorten zoals het dwergnijlpaard, de kustgorilla en de Borneo-orang-oetan.

De hele dag door kun je de Baobab-boom bezoeken, waar je een natuurlijke omheining kunt betreden die is gewijd aan de maki’s van Madagaskar, de maki’s zwerven los in de omheining, dus wees niet bang of verrast dat een maki op je springt.Bioparc Zoo Fuengirola Dragon Komodo Malaga

Shows en demonstraties

Tijdens de zomer heeft het Bioparc verlengde uren tot de nacht en worden er tentoonstellingen met vogels en zoogdieren gehouden. U kunt ook genieten van shows en demonstraties van Afrikaanse dansen.

Restauratie, uren en prijzen

In het park is een restaurant en een gedeelte met snacks, drankjes en ijs. Voor de openingstijden van de faciliteiten en de ticketprijzen raden we aan om naar de officiële website te gaan, aangezien deze soms online kortingen biedt.

Monumenten en recreatie in de buurt

Fuengirola stierenarena, Nuestra Señora del Carmen kerk, Sohail kasteel, Adventure Golf, Mijas waterpark, Nuestra Señora del Rosario kerk

Bezoek voor meer informatie de officiële website van Bioparc Fuengirola