Kerken en religieuze gebouwen in Ronda Malaga

Kerken en religieuze gebouwen in Ronda

De charme van de pleinen, straten en buurten van Ronda zou niet zo charmant zijn zonder de religieuze gebouwen en tempels. Sinds de verovering van Ronda in mei 1485 zijn er in de stad talloze religieuze gebouwen gebouwd. De locaties van de oude moskeeën werden omgebouwd tot kerken die tot doel hadden de katholieke religie in de regio te promoten en te consolideren. Vervolgens laten we u alle religieuze gebouwen in de stad Ronda zien.

IGLESIA DEL ESPIRITÚ SANTO 

Plaats: Calle Espíritu Santo

Gelegen in een oude wijk, en in 1485 gebouwd op een oude moskee. Het uiterlijk van de tempel is eenvoudige baksteenarchitectuur en heeft een duidelijk defensief karakter. Presenteer een hybride gotisch-renaissancestijl, heel typerend voor die tijd. De ramen zijn in gotische stijl, maar met grote soberheid.


Iglesia Santa María La Mayor Ronda Malaga

IGLESIA DE SANTA MARÍA LA MAYOR

Plaats: Plaza Duquesa de Parcent

De bouw van de tempel begon na de herovering in 1486 op de oude moskee van de stad die dateert uit de 13e eeuw. Bij de ingang van de kerk vinden we de Mudejar-toren die overblijfselen bevat van de mihrab van de oude moskee in Nasrid-stijl. Binnen wordt het gekenmerkt door een gotisch en renaissancegebied met architectonische wonderen.


ERMITA RUPESTRE DE LA VIRGEN DE LA CABEZA

Plaats: Carril Virgen de la Cabeza

Een weinig bekende hermitage kluis, ook wel bekend als de grotten van San Antón, gelegen tegenover de stad met prachtig uitzicht op de Tajo de Ronda. Het is een Mozarabisch complex uit de 9e-10e eeuw na Christus. uitgegraven in de rots. Het complex wordt gevormd door drie lichamen, een woonplaats, een plaats van aanbidding en een andere met extra grotten. Aan het hele Mozarabische grottencomplex is een interessante barokke kapel verbonden, waar elk jaar in juni de Virgen de la Cabeza wordt vereerd.

 

IGLESIA MARIA AUXILIADORA

Plaats: Plaza Duquesa de Parcent

De kerk van María Auxiliadora omgeven door tuinen naast het stadhuis. Het heiligdom werd in 1951 ingewijd als onderdeel van de naastgelegen Salesiaanse school.

 

CONVENTO DE CLARISAS DE SANTA ISABEL

Plaats: Plaza Duquesa de Parcent

Het ligt aan het charmante Duquesa de Parcent-plein. Het klooster behoort tot de Orde van Santa Clara en werd gebouwd in de 16e eeuw. De toren bestaat uit drie lichamen, waarvan het eerste deel uit baksteen bestaat. Bij de deur van het klooster zien we het stenen schild van de orde van San Francisco de Asís. Je kunt de kapel bezoeken en ze hebben ook een rad waar ze verschillende snoepjes verkopen die behoorlijk rijk en gevarieerd zijn.


IGLESIA DE SANTA CECILIA Y NUESTRO PADRE JESÚS

Plaats: Calle María Cabrera

Gebouwd in 1663 op de kluis van Cristo de las Peñas. De uit zandsteen opgetrokken hoofdgevel draagt ​​het schild van de Trinitaire Orde. In 1836 werd het een educatief centrum tot 1875. Tijdens de Goede Week vertrekken twee belangrijke broederschappen vanuit de kerk: de Broederschap van Onze Vader, Jezus bidt in de tuin en María Santísima Consuelo de las Tristezas (Heilige Maandag), en de Eerbiedwaardige Trinitaire Broederschap van Cristo de los Remedios en María Santísima de las Angustias op Goede Vrijdag.


Iglesia de Padre Jesus Ronda

IGLESIA DE PADRE JESÚS

Plaats: Calle Real

Gelegen in de wijk Padre Jesús. Vanwege het gotische uiterlijk wordt aangenomen dat het tussen de 15e en 16e eeuw is gebouwd. Volgens populaire verhalen was het de eerste kerk in de stad die gewijd was aan de roeping van Sint-Cecilia. Toen de Nieuwe Brug werd gebouwd leefde de bevolking op het vlakke gedeelte en werd de kerk verlaten. Binnenin bevindt zich een van de meest vereerde afbeeldingen op Witte Donderdag tijdens de Goede Week in Ronda: pater Jesús Nazareno. De tempel, gevormd door een rechthoekige plattegrond, heeft drie beuken, gescheiden door halfronde bogen.

 
 

La Ermita de San Miguel Ronda

ERMITA DE SAN MIGUEL Y SANTA CRUZ

Plaats: Calle Real

Gelegen naast de Arabische baden en de oude brug (ook wel de San Miguel-brug genoemd). Een kleine kluis waar vroeger de synagoge stond, die na de herovering een christelijke kapel werd. De arbeiders in de wijk San Miguel die de huiden looien, vereerden daar hun heilige Santa Cruz.

 
 

Nuestra Señora del Socorro Ronda Malaga

IGLESIA NUESTRA SEÑORA DEL SOCORRO

Plaats: Plaza del Socorro

Tempel gelegen op een van de belangrijkste pleinen van de stad. De kerk is vrij modern, aangezien de oorspronkelijke kerk in 1936 tijdens de burgeroorlog werd verbrand en verwoest. De oorspronkelijke kerk werd gebouwd in de 18e eeuw. Het huidige gebouw was een volledig nieuwe constructie, er zijn geen elementen van het oude gebouw.


Iglesia Nuestra Señora de la Paz Ronda Malaga

IGLESIA NUESTRA SEÑORA DE LA PAZ

Plaats: Plaza Beato Diego José de Cádiz

De kerk begon als een kluis uit de 16e eeuw. Gevormd door een enkel schip bedekt met een Mudejar-pantser dat tijdens een hervorming in de 18e eeuw werd toegevoegd. Op de voorkant van de tempel staat de Maagd van de Vrede, de patroonheilige van de stad. We accentueren de 16e-eeuwse gevel met een sgraffitopleister die in de 18e eeuw is toegevoegd en die momenteel gerestaureerd en glanzend is.


Iglesia Convento De La Merced Ronda Malaga

IGLESIA Y COVENTO DE LA MERCED

Plaats: Plaza Beato Diego José de Cádiz

Het werd gebouwd in 1585 en bestaat uit drie beuken. De gevel is opgetrokken uit metselwerk, gedeeld door bakstenen pilasters met een achthoekige toren. Binnen in de tempel herbergt het de onvergankelijke hand van de heilige Teresa van Jezus, een stuk zilver met edelstenen waarin de hand van de heilige Teresa van Jezus zit. Jarenlang bleef de hand met kerkelijke toestemming in de woning van Francisco Franco. Na de dood van Franco werd het terug naar Ronda gebracht.


Voor meer informatie over Ronda Pueblo: Bezoek de website van het Gemeentehuis.