Museo del Videojuego OXO Málaga

Málaga: Oxo VideoGameMuseum

Hou je meer van Nintendo of van Playstation? In het OXO-videogamemuseum in het centrum van Malaga krijg je een ervaring waar alle liefhebbers van videogames van kunnen genieten. Geniet van tientallen videoconsoles en tentoonstellingen van de meest klassieke games. Museo del Videojuego Oxo Centro de Malaga

Waar is het OXO-museum gevestigd

Het museum bevindt zich op de Plaza del Siglo. Dit plein ligt op 2 minuten in dezelfde straat van de kathedraal van Malaga. Het is gelegen in een voetgangersgebied in het centrum van Malaga waar parkeren geen optie is, de dichtstbijzijnde parkeerplaats is de openbare parkeerplaats: Parking Plaza de la Marina.

Het museum

Weet je nog die Super Nintendo die je had toen je klein was? Wanneer je als kind met je ouders naar de speelhallen ging? Wanneer je grootouders je de eerste Gameboy gaven? Of weet u tot welke generatie videogames u behoort? Al deze vragen zullen je nostalgisch doen voelen in dit museum. Het gebouw heeft vier verdiepingen vol illusie, herinneringen en plezier. Oxo Museo del Videojuego Gamebox Sala

Begane grond: Op deze verdieping bevindt zich de entree, winkel en receptie met een modern design. Hier begint de tour met een onderdompelingskamer die ongeveer vijf minuten duurt. Deze kamer neemt je mee in een videogame alsof je er deel van uitmaakt.

Eerste verdieping: een grote verzameling gameconsoles verspreid over de negen generaties, je vindt gameconsoles die je misschien hebt gehad of opnieuw zou willen spelen. Nou, je zult geluk hebben, want de meeste consoles zijn zo verbonden dat je een game kunt spelen. Er zijn enkele exclusiviteiten zoals een gigantische Gameboy, NES of Playstation om Crash Bandicoot, Tetris of Super Mario Bros te spelen.

Tweede verdieping: Een ruimte met diverse tijdelijke tentoonstellingen van de meest bekendste videogames, zoals God of War, Call of Duty en Animal Crossing.

Derde verdieping: Een verdieping met verschillende gigantische arcades. Speel Pong met meerdere vrienden, speel Pac-Man, Space Invaders of geniet van een Virtual Reality Simulator.Exposicion Museo Videojuegos Málaga Ciudad

De prijs en het openingsuren

Het museum is alle dagen van de week geopend, doordeweeks van 11.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 22.00 uur. De toegang voor volwassenen is 15 euro en voor kinderen tot 13 jaar 12 euro. Bezoek voor de actuele openingstijden en prijzen altijd de officiële website.