Paleis La Casa de los Navajas Torremolinos Malaga

Torremolinos: Casa de los Navajas

In het hart van Torremolinos, vlakbij het historische centrum, ligt een residentieel herenhuis genaamd Casa de los Navajas, een sensationeel huis gebouwd in de neo-mudejarstijl tussen enkele bomen en gebouwen, die grote nieuwsgierigheid opwekken en bezoekers verbazen.

Waar is de Casa de los Navajas gevestigd?

De Casa de los Navajos is gelegen in het centrum van Torremolinos, op ongeveer 20 minuten van het centrum van Malaga. specifiek naast het strand van El Bajondillo, 5 minuten van het historische centrum.

Wanneer te bezoeken?

Het paleis is geopend van vrijdag tot zondag, en de openingstijden zijn van 11.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur, en de toegang tot het gebouw is volledig gratis. Controleer altijd het huidige schema voordat u dit monument bezoekt op het telefoonnummer +34 952 37 19 09

Wie heeft dit gebouw gebouwd?

Dit woonpaleis werd tussen 1926 en 1927 gebouwd door de zakenman Antonio Navajas uit Malaga, die zich toelegde op de teelt van suikerriet. Het gebouw werd na vele jaren van leegstand aangekocht en gerestaureerd door het stadhuis van Torremolinos, in 2014 werd het paleis weer toegankelijk voor publiek.

Wat is de architectonische structuur?

Het paleis is gebouwd in de neo-Mudejar stijl die eind 19e eeuw en begin 20e eeuw bloeide in de provincie Malaga. De inrichting van het gebouw heeft een grote inspiratiebron voor het Alhambra in Granada met een vleugje Mozarabische kunst.

Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen met aan elk uiteinde twee ronde torens. De begane grond is de gezinswoning, terwijl de bovenverdieping de functie heeft van uitzichtpunt over de zee.

Waar wordt het gebouw momenteel voor gebruikt?

Momenteel worden er, afgezien van duizenden toeristen per jaar, ook een groot aantal openbare evenementen georganiseerd, zoals concerten, tentoonstellingen en theater. Het gebouw heeft ook ruimtes voor privé-evenementen zoals bruiloften en andere ceremonies.

Voor meer informatie over de stad Torremolinos: bezoek de website van het Stadhuis