Wat te doen en zien in Mijas Pueblo

Wat te doen en zien in Mijas Pueblo

Welkom in Mijas Pueblo, één van de meest bezochte dorpen in de provincie Malaga. De straten met witte huizen en kleine mooie winkels boeien elke toerist. Het hele dorp Mijas heeft tientallen straten, winkels, bars, restaurants, pleinen en tuinen. Dit artikel omschrijft een kleine tour en gids zodat je de meest emblematische monumenten en de unieke hoeken van Mijas niet ontloopt.

HET GEMEENTEHUIS

Elk bezoek aan Mijas begint meestal aan het hoofdplein naast het gemeentehuis waar de bushalte, openbare parkeergelegenheid, ezeltaxis en paardekarren zich bevinden. Als je de kans hebt en het gemeentehuis is open. Ga even binnen om te kijken naar de prachtige binnenplaats met zijn traditionele bogen en centrale fontein die in 1987 werd gebouwd.


Standbeeld Monument Burro Taxi Mijas Pueblo Malaga

BURRO-TAXI MONUMENT

Naast het gemeentehuis staat een standbeeld en eerbetoon aan de ezel-taxi die altijd van grote traditie is geweest voor de inwoners van Mijas. Ritjes in een ezel-taxie brengen enige controverse (waarin we niet willen ingaan) tussen instellingen en organisaties voor dierenwelzijn. Wat we wel weten, is dat dit monument je een leuke foto verzekert voor je reisalbum. Wees voorzichtig als er veel zon is, omdat het monument van metaal is en je je benen kunt verbranden.


Plein Virgen de la Peña Mijas Pueblo

VIRGEN DE LA PEÑA PLEIN

Voor het gemeentehuis ligt het centrale plein van het dorp waar het dagelijkse leven zich afspeelt, waar kinderen spelen en waar activiteiten worden uitgevoerd tijdens de dorpsfeesten. Op dit plein kunt u genieten van de typische winkels en restaurants. Vanaf dit ontmoetingspunt kun je ritjes met paard en kar en ezeltaxi door het dorp maken.


Hermitage Virgen de la Peña Mijas

HERMITAGE DE LA PEÑA

Naast het plein is er een uitkijkpunt over de kust met een eigenaardige en merkwaardige hermitage, aangezien deze in 1548 door enkele broeders in de rots van de berg werd uitgegraven. Volgens de legende en traditie verscheen de Maagd in 1586 tussen de muren van het oude kasteel. Dit soort verschijningen ontstonden meer en meer in het gebied na de verdrijving van de moslims en de herbevolking door de christenen. Het balkon van de hermitage dient als uitkijkpunt over de kust van Benalmádena en Fuengirola.


Miniatuur Museum Mijas

 

CARROMATO DE MAX

In de buurt van de Plaza de la Virgen de la Ermita staat een oude korenmolen naast een eigenaardige gele wagen. Binnen herbergt het een van de meest merkwaardige musea in de provincie. De wagen is omgebouwd tot een museum van miniaturen met de nadruk op een “Burro de Mijas” geschilderd op een rijstkorrel of president Abraham Lincoln geschilderd op de kop van een speld. (Betalende attractie).


Stierenarena in Mijas Pueblo

STIERENARENA VAN MIJAS

Langs de Plaza de la Constitución is de arena die in 1900 op verzoek van de buren is gebouwd, de constructie was geen gemakkelijke taak. Vanwege de geografische omstandigheden heeft de ring van de arena de bijzonderheid dat de constructie ovaal of bijna rechthoekig is. Voor de meest nieuwsgierige kan de arena van Mijas worden bezocht. (Betalende attractie).


Kerk San Sebastian Mijas Pueblo

 

HERMITAGE VAN SAN SEBASTIAN

Gelegen aan de Calle San Sebastián in het hart vanhet dorp. Gebouwd in de zeventiende eeuw in 1672 op de ruïnes van een oude kerk. De witte gevel beschilderd met kalk, de Sierra de Mijas op de achtergrond en de pittoreske straat maken van deze plek de meest gefotografeerde plek in Mijas Pueblo.

 


Hermitage Nuestra Señora de los Remedios Mijas

KERK VAN NUESTRA SEÑORA DE LOS REMEDIOS EN DE BUURT SANTA ANA

In de buurt van Santa Ana vindt u dit prachtige traditionele plein met een van de mooiste hermitage in de provincie die bekend staat als “De kerk van Santa Ana”. Voor de hermitage vind je de Siete Caños fontein. Deze fontein werd gebouwd in 1632, maar door de eeuwen heen werd hij overdekt, dankzij de verhalen van de oudere buren werd hij teruggevonden en gerestaureerd. De typische straten, de hermitage, het plein en de fontein zijn perfecte voorbeeld van de traditionele architectuur.


Muur en Tuinen Mijas Pueblo

DE MUUR EN DE BOTANISCHE TUIN

De muren behoorden tot de overblijfselen van het oude fort dat uitkeek op het balkon van Mijas. Tegenwoordig is het een prachtig uitzichtpunt geworden en een ideale plek om wandelingen te maken door een botanische tuin met honderden planten en bomen. Er zijn meerdere bankjes om uit te rusten en te genieten van het uitzicht over Mijas Costa en Fuengirola.


Kerk Inmaculada Concepción Mijas Pueblo

 

KERK VAN INMACULADA CONCEPCIÓN

Naast de Jardines de la Muralla staat de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis van Mijas .Na de herovering van Mijas in de 15e eeuw werd het dorp langzaam weer bevolkt. Deze kerk moest tussen 1540 en 1565 worden gebouwd op de ruïnes van de oude moskee en naast de ruïnes van het kasteel. De klokkentoren, ook bekend als “Torre de la Vela”, valt op omdat het een van de weinige torens is die niet is witgekalkt. Deze robuuste toren werd gebruikt als schuilplaats tegen aanvallen van Noord-Afrikaanse piraten.


Hermitage Calvario in Mijas Pueblo

 

CALVARIO HERMITAGE

Op de top van de Sierra de Mijas zie je een kleine hermitage die boven het dorp uitsteekt. De hermitage werd in 1710 gebouwd door karmelietenmonniken van het klooster die de kleine tempel gebruikten als een plaats voor spirituele retraite.

De klim naar de hermitage is behoorlijk intens. Vanuit de hermitage starten verschillende wandelroutes van alle niveaus. De Hermitage fungeert als uitkijkpunt, want het panoramische uitzicht over het dorp en de kust is onovertroffen.


CAC Museo Arte Mijas

CAC MIJAS

Centrum voor Hedendaagse Kunst, gelegen aan de Calle Málaga 28. Het museum opende in november 2013 en is gevestigd in twee traditionele huizen uit de 19e eeuw. Er zijn verschillende permanente tentoonstellingen en er worden tijdelijke tentoonstellingen gehouden. De opmerkelijke ruimtes zijn de tentoonstellingen van Picasso en Dalí, waar ze keramische werken van beide kunstenaars tentoonstellen. Het museum herbergt meer dan 700 werken van grote kunstenaars zoals Dalí, Picasso, Miró, Degrain, Belgramo, Foijita, etc. Officiële website

 

Voor meer informatie over Mijas Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.