Wat te doen en zien in Ardales

Wat te doen en bezoeken in Ardales

Ardales wordt beschouwd als een van de meest complete dorpen in het binnenland van de provincie Málaga. Het biedt vrije tijd en entertainment voor alle doelgroepen. De wereldberoemde Caminito del Rey, De Conde del Guadalhorce stuwdam en meer, bekend als “het binnenlandse strand” in Malaga, waar u kunt zwemmen of kanoën. De regio was van groot belang tijdens de herovering tegen de moren in de middeleeuwen, van wat nog steeds belangrijke ruïnes in Bobastro over zijn gebleven. Zonder het belang van de prehistorische oorsprong van het gebied te vergeten, dat ontdekt kan worden in de prachtige Ardales-grot en het prehistorische museum. Hieronder laten we u alle activiteiten zien die in de regio Ardales kunnen worden gedaan.

Caminito del Rey Koningspad Ardales Malaga

EL CAMINTO DEL REY

Een route van ruim drie kilometer op een hoogte van 105 meter boven de rivier. Gebouwd tussen 1901 en 1905 met het oog op toezicht en het leveren van materialen voor de Chorro Hydroelectric Society. Vanwege zijn schoonheid kreeg de route talloze bezoeken, waaronder koning Alfonso XIII in 1921, sindsdien wordt hij de Caminito-koning genoemd. Omdat de oude route zo verslechterd was, was de weg jarenlang verboden tot hij in 2015 werd herbouwd. Momenteel is het een van de emblematische symbolen van de provincie Malaga geworden.


Kerk Nuestra Señora de los Remedios Ardales Malaga

WANDELING IN HET DORP ARDALES

Een wandeling door het dorp en straten is een must voor elke bezoeker. We raden een wandeling aan vanaf de ingang waar het prehistorisch museum zich bevindt naar de kerk van Nuestra Señora de los Remedios naast het Ardales-kasteel, via de Plaza de la Constitución. Vanaf het hoogste punt van het dorp heb je een goed uitzicht over de omgeving.


De Meren van El Chorro Ardales Malaga

HET MEER VAN EL CHORRO

De meren liggen in het natuurgebied van El Chorro waar u kunt wandelen, zwemmen, kajakken en avontuurlijke sporten kunt ondernemen. Er zijn verschillende campings in de omgeving waar u de dag kunt doorbrengen door een kaartje te kopen om te zwemmen en te genieten van de dag aan het meer. In de omgeving hebben we Camping Ardales en de recreatiezone La Isla.


HET PREHISTORISH MUSEUM ARDALES

Een museum en ruimte over de prehistorie en een interpretatiecentrum over de komst van de mensheid in de Ardales-regio en de Guadalteba-regio. Het is een modern museum over de chronologie van de komst van de mensheid naar de provincie Malaga. Dit museum is tevens het ontmoetings- en startpunt voor de begeleide excursie naar de Ardales-grot. Lees verder…


GROT VAN ARDALES

De grot werd ontdekt in 1862 en in 1864 werd het de eerste bezoekbare grot in Spanje. De grot heeft een lengte van 1577 meter verdeeld over twee niveaus, de grot staat vol met rotskunst uit het Boven-Paleolithicum van 65.000-85.000 jaar geleden, er zijn ongeveer 1000 gravures van allerlei aard gecatalogiseerd: handen, schilderijen, tekens, fauna, menselijke representaties van vrouwen. De grot kan op voorafgaande reservering met een gids worden bezocht. Reserveringen worden gemaakt bij het Museum van de Prehistorie.


El Bobastro Ardales Malaga

EL BOBASTRO

Gelegen naast de snelweg MA-448 tussen Ardales en El Chorro. Het is een oud bevolkingscentrum in de 9e eeuw. De legendarische Omar Ben Hafsún vestigde het gebied meer dan 50 jaar lang als hoofdstad tijdens zijn opstanden tegen de emir van Córdoba. De stad Bobastro was een strategisch toevluchtsoord waar een kasteel en een Mozarabische rotskerk in de rots werden uitgegraven.


Galletas de Almendra Ardales Málaga

DE LOKALE GASTRONOMIE PROEVEN

Vergeet tijdens uw bezoek en verblijf in Ardales niet het ruime aanbod aan lokale producten te proberen. Amandelkoekjes, bloedworsten en salami, Gaitanejo-bier, olijfolie, kazen. Al deze prachtige producten worden aangeboden en kunnen worden uitgeprobeerd tijdens het Slachtfestival (Fiesta de la Matanza).


Feest Matanza Ardales Malaga

MATANZA DE ARDALES

Het “Slachtfestival”. Het wordt gevierd in het eerste of tweede weekend van februari. Ardales is erg trots op zijn varkensvlees en worsten. Tijdens het festival kun je tientallen producten proeven die afkomstig zijn van varkensvlees. De buren nodigen u uit voor een grote pan vlees in Ardaleño-stijl saus en een zoete wijn bij de ingang van het dorp. Tientallen kraampjes dringen het dorp binnen en bieden hun beste worsten en kazen uit de regio aan. Muziek en DJ’s zetten de sfeer voor dit geweldige feest.