Kastelen en Forten in Malaga

Kastelen en Forten in Málaga

Kasteel Malaga

MALAGA | ALCAZABA DE MÁLAGA


Gelegen aan het onderste deel van de Gibralfaro huevel. Het is een fort uit het moslimtijdperk, gebouwd tussen 1057 en 1063 tijdens de Taifa-periode. Het is een van de belangrijkste Arabische militaire gebouwen in Al-Andalus. De omheining heeft een oppervlakte van 15.000 vierkante meter vol met patio’s, islamitische architectuur, muren, bogen, fonteinen en prachtige uitzichten over de baai en de stad Malaga. Aan de Alcazaba bevindt zich het Romeinse theater dat het belang van het gebied benadrukt.


Kasteel Fuengirola

FUENGIROLA | CASTILLO SOHAIL


Naast de rivier de Fuengirola ligt het fort dat in 956 is gebouwd bovenop enkele Romeinse ruïnes. Het fort werd in de 12e-15e eeuw uitgebreid en werd een groot kasteel. In het jaar 1810 tussen 14 en 15 oktober vond de slag om Fuengirola plaats die de gedeeltelijke verwoesting van het kasteel veroorzaakte. Aan het einde van de 20e eeuw werd het kasteel gerestaureerd zoals we het nu kennen.


Kasteel Manilva

MANILVA | CASTILLO DE LA DUQUESA


Ook wel het Fortín de Sabinillas genoemd, het werd gebouwd op muren van Romeinse oorsprong tijdens het bewind van Carlos III rond het jaar 1767. Het doel was om het gebied te verdedigen tegen piraterij en zeerovers die het gebied bedreigden. Tot een paar jaar geleden werd het kasteel gebruikt als hoofdkwartier van de Carabineros en de Guardia Civil. Het herbergt momenteel een archeologisch museum.


Kasteel Bil Bil

BENALMADENA | CASTILLO BIL-BIL 


Gelegen op KM 227 van de snelweg N-340. Het kasteel is tussen 1927 en 1936 gebouwd in neo-Arabische stijl. Het doel was om een ​​vakantiehuis te bouwen, maar de eigenaren zijn er sinds het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog nooit meer in gaan wonen. De tweede eigenaren kwamen uit de Verenigde Staten en noemden het kasteel Elsa (EL) en tweemaal William (BIL): Castillo El Bil Bil. Momenteel is het een cultureel centrum geworden.


Kasteel Teba

TEBA | CASTILLO DE LA ESTRELLA


Gebouwd in de 13e eeuw door de Almohaden met latere uitbreidingen en aanpassingen. Met zijn ommuurde oppervlakte van 25.000 vierkante meter was het een van de grootste kastelen van Malaga. Het kasteel met zijn 18 torens was van groot belang in de regio Guadalteba om de bevolking te verdedigen tegen invasies. Momenteel herbergt de toren het Museum-Interpretatiecentrum “Een kruistocht in de Guadalteba”.


CAÑETE LA REAL | CASTILLO HINS-CANIT


Een fort gelegen op de top van het dorp. De behuizing heeft een oppervlakte van 3.600 m². Het fort, gebouwd in de 9e eeuw tijdens de islamitische invasie, was van groot belang tijdens de opstand tegen het kalifaat van Córdoba en werd het fort van Omar Ben Hafsún. De naam van het kasteel en het dorp komt van het Arabische woord “Qanit” wat “Caños” (waterpijpen) betekent. Tussen 1330 en 1482 werd het meermaals veroverd en verloren door de Castiliaanse troepen.


ARDALES | CASTILLO DE LA PEÑA


De overblijfselen van het fort behoren tot een fort gebouwd in de 9e eeuw. Het was van groot belang in de 14e eeuw tijdens de herovering, het werd de grens tussen het koninkrijk Castilië en het Nasrid-koninkrijk. In het jaar 1362 vond de eerste herovering door Pedro el Cruel plaats, maar werd heroverd. Aan het begin van de 15 eeuw hervatten de Castilianen de verovering, dat in 1433 opnieuw werd veroverd, maar in 1447 weer in handen kwam van het Nasrid-koninkrijk. Eindelijk in het jaar 1454 is het fort definitief veroverd. Toen de Franse troepen na de bezetting tussen 1810 en 1813 arriveerden, vernietigden ze het grootste deel.


Kasteel Antequera

ANTEQUERA | ALCAZABA DE ANTEQUERA


Gebouwd op Romeinse overblijfselen rond de 11e-12e eeuw door moslims. Dit fort verhinderde dat Pedro I dit gebied in 1361 heroverde. De grootste en belangrijkste toren is de Torre del Homenaje, ook wel bekend als El Reloj de Papabellotas. Deze toren is een van de grootste torens onder de Andalusische moslimtorens. In 1582 werd een stenen en bakstenen klokkentoren gebouwd op de Torre del Homenaje. De andere toren heet de Witte Toren.


Kasteel Velez Malaga

VELEZ-MÁLAGA | CASTILLO DE VELÉZ-MÁLAGA


Het is een vestingwerk van islamitische architectuur in het hoogste deel van Vélez-Málaga. Het werd gebouwd in de 10e eeuw tijdens de islamitische bezetting en werd een van de belangrijkste citadellen in het koninkrijk van Granada met een oppervlakte van meer dan 1.500 m². Tijdens de Franse invasie tussen 1808 en 1810 werd een groot deel ervan vernietigd zodat het niet door de vijand zou worden gebruikt, vervolgens werd het in de jaren 70 gerestaureerd.


Kasteel Rincon de la Victoria

RINCÓN DE LA VICTORIA – BEZMILIANA FORT


Ook wel La Casa-Fuerte de Bezmiliana genoemd, het is een fort gebouwd in de 18e eeuw, meer bepaald in 1766 in opdracht van koning Carlos III. Het gebouw maakte deel uit van de kustverdedigingsorganisatie tegen piraterij die een eeuw eerder was opgericht. Het gebouw is een vierkant met een buitenmuur van eenvoudige constructie zonder versieringen met twee torens ter verdediging. De ruimte wordt momenteel gebruikt voor tentoonstellingen en culturele evenementen.


Kasteel Benadalid

BENADALID | CASTILLO DE BENADALID


Gelegen aan de rand van het dorp naast de weg. Het kasteel komt al voor in documentatie uit het jaar 1286, hoewel er studies zijn die twijfelen aan het bouwjaar. Het is een eigenaardig kasteel met een vierkante plattegrond met ronde torens in drie van de vier hoeken. De constructie van de muren is gemaakt van metselwerk bewerkt met kalkmortel. In 1572 kwam het kasteel in handen van de hertog van Medinacelli, die het eigendom aan de gemeente overdroeg voor gebruik als begraafplaats.


Kasteel Gaucin

GAUCIÓN | CASTILLO DEL AGUILA


Gevormd door drie ommuurde zones, de eerste omheining die werd gebruikt om de bevolking en het vee te beschermen waarin de hermitage van Santo Niño en het oude ziekenhuis zijn ondergebracht. De tweede behuizing bevat twee stortbakken. De derde omheining bevatte de citadel en de Toren van de Koningin. Bij verschillende gelegenheden werden pogingen ondernomen om het kasteel te heroveren, met de nadruk op de poging in 1305 door Guzmán El Bueno die zijn dood vond terwijl hij het gebied verdedigde. Het werd uiteindelijk veroverd in 1485. In 1810 diende het als verzet tijdens de Franse invasie.


Kasteel Alora

ALORA | CASTILLO DE ALORA


Het kasteel, gelegen in het hoogste deel van de stad, is een Arabisch fort waarvan de oorsprong teruggaat tot de Fenicische tijd, gelegen op Cerro de las Torres. Toen de Romeinen arriveerden, versterkten ze de Fenicische ruïnes. Met de komst van de Vandalen werd het bijna volledig verwoest, het zouden de Arabieren zijn die het gebouw herstelden en er een fort en residentie van maakten. Vanaf het kasteel kunt u genieten van de Guadalhorce-vallei en het uitzicht over de stad.