Wat te doen en zien in Nerja

Wat te doen en zien in Nerja

Nerja ligt in de regio Axarquía naast de Middellandse Zee, waardoor het één van de meest bezochte plaatsen in de provincie Malaga is. Nerja heeft verschillende stranden die kunnen worden beschouwd als de beste stranden aan de Costa del Sol. Hier is een lijst met dingen die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Nerja.

GROTTEN VAN NERJA

De grotten van Nerja zijn een must voor iedereen die de provincie Malaga bezoekt. Een grot met een lengte van 5 kilometer lang met meer dan vijf miljoen jaar gevormd door het druppelen van het water dat door scheuren circuleert. De grot heeft een Guinness-record, aangezien het de grootste kolom ter wereld heeft met een hoogte van 32 meter, een record dat sinds 1989 ongeslagen is.


BALKON VAN EUROPA

De meest karakteristieke plek in Nerja. Het is een boulevard met een park dat eindigt in een prachtig uitzichtpunt over de Middellandse Zee. De oorspronkelijke naam is Paseo de la batería, maar na de aardbeving van 1884 bezocht koning Alfonso XII de plek en noemde het het balkon van Europa. Het is een ideale plek voor een romantische wandeling, foto’s maken of ontspannen aan zee.


BOOT VAN CHANQUETE

Chanquete is een personage uit de Spaanse Verano Azul-serie uit 1981 die werd gefilmd in de stad Nerja en omgeving. In het Verano Azul-park is een replica van de boot van Chanquete geïnstalleerd. Het originele schip uit de serie was gewoon een set die na het filmen uit elkaar werd gehaald. In 2001 kocht de gemeente een oude vissersboot om La Dorada na te bouwen. Voor de mensen die de serie als kind hebben gezien, geeft deze plek een heerlijk nostalgisch gevoel.


HET GEMEENTELIJKE MUSEUM VAN NERJA

Het gemeentelijk museum is de ideale plek om in detail de geschiedenis van Nerja en haar omgeving te leren kennen. De rondleiding legt door middel van informatiepanelen, video’s, modellen en verzamelobjecten de rijke geschiedenis van Nerja uit. Het zal grote vragen voor je oplossen, zoals hoe groot is de grot van Nerja? Waarom is er zo’n groot aquaduct in de regio? Wat is garum? Het is een verplicht bezoek als je de omgeving goed wilt leren kennen. Er is een combiticket Museum + Grot van Nerja.


AQUADUCTO DEL AGUILA

In de 19e eeuw was de teelt en industrialisatie van suikerriet van groot belang in de regio Malaga. Voor deze productie zijn grote hoeveelheden water nodig, waarvoor in de 19e eeuw een aquaduct werd gebouwd om het water naar de molens van de oude suikerfabriek in San Joaquín de Maro te leiden. In 2010 begonnen de restauratiewerken, momenteel is het indrukwekkend om deze civiele constructie van meer dan 40 meter hoog te bezoeken.


TOREN VAN MARO

De marotoren is een uitkijktoren met een hoogte van bijna 12 meter gebouwd in de 16e eeuw om de kust en de vissers van het gebied te bewaken en te beschermen tegen piraten die uit Noord-Afrika kwamen. De toren is toegankelijk vanaf de weg N-340 en het duurt ongeveer 15-20 minuten lopen. Vanaf de plek waar de toren staat heb je een van de meest spectaculaire uitzichten over de kust in de provincie Malaga.


MARO STRAND

Maro beach ligt op 60 kilometer van het centrum van Malaga, het is een van de mooiste baaien en stranden van Spanje. Het water van het strand is kalm en kristalhelder blauw. Het strand is dik zand, dankzij het kristalheldere water kun je genieten van de vissen en koralen. Op het strand kun je een kajak huren en huren met een gids die je meeneemt naar de omgeving en de Maro waterval.


EET RIJST BIJ DE CHIRINGUITO AYO

Gelegen aan de Paseo Burriana 15 op het strand van Burriana. Een emblematische strandbar van meer dan een halve eeuw oud die voorkomt in de Verano Azul-serie die werd gefilmd in de regio Nerja in de jaren 80. De eigenaar Ayo speelde in de serie en kookt momenteel de bekendste paella in Malaga. De paella bereid in een gigantische paellapan met een houtvuur. Paella reserveren is niet nodig, ze hebben altijd een bord klaar om te serveren!


CHILLAR RIVIER

De rivier stroomt door de gemeenten Nerja, Cómpeta en Frigliana met een lengte van 17 kilometer. De rivier is goed bekend bij liefhebbers van wandelen en natuur. De chillar river route gaat door water, het is een pad dat heel verfrissend is de zomer. Het is een route van gemiddelde moeilijkheidsgraad die stevig schoeisel vereist, het begin van de route is gemakkelijker. De route is gratis. Respecteer te allen tijde de fauna en flora.