Mijas Walking Tours Malaga

Mijas: Wandeltocht met gids

Het mooie heuveldorpje Mijas (uitgesproken als Mee-hass) ligt 429 meter boven de Middellandse Zee en heeft een onovertroffen uitzicht op de Costa del Sol. Mijas Walkings Tours biedt een route van twee en een half uur met een Engelse gids.

Met zijn smalle geplaveide straatjes, huizen met witte muren en beroemde ezeltaxi’s, is Mijas pueblo een genot voor bezoekers en veel mensen keren keer op keer terug omdat ze gevallen zijn voor zijn charmes. Tenzij er een groot evenement is, is Mijas pueblo zelden druk, waardoor er veel ruimte overblijft om door de straten te dwalen en de vele artesan-winkels te verkennen. Het 17e-eeuwse heiligdom, de 18e-eeuwse hermitage op een heuvel en een eigenzinnige arena die niet eens rond is (niet meer in gebruik) behoren tot de visuele hoogtepunten. Visit Mijas Pueblo Malaga

Tot de komst van het toerisme in de jaren zestig was Mijas een van de armste gemeenten van Spanje. Tot eind jaren dertig was er inderdaad geen elektriciteitsvoorziening. Tegenwoordig echter bloeit het dorp, volledig herstellende van de effecten van Covid, waardoor het een paar jaar vrijwel zonder toeristen was.

Mijas Pueblo Walking Tour

Mijas heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis en u kunt hier veel van leren met Mijas Walking Tours. De Engelsman Alan Boardman, al 18 jaar inwoner van Mijas, neemt je mee op een wandeling van twee en een half uur door het dorp en deelt zijn uitgebreide kennis van Mijas en de wijde omgeving, samen met onbekende geheimen en grappige anekdotes. Er is een voorgestelde minimale donatie van slechts vijf euro, waarbij alle donaties naar lokale goede doelen gaan. Vorig jaar werd er ruim 3500 euro opgehaald. De Tours zijn het hele jaar door beschikbaar, behalve in januari, juli en augustus.Crystal Shop Mijas Shopping Malaga

Alle klanten van Mijas Walking Tours krijgen 20% korting op alle artikelen in de Crystal Shop Mijas Magic, die meer dan 130 soorten natuursteen heeft, samen met kunstwerken, decoratie en sieraden.

Neem om te boeken contact op met Alan via WhatsApp op 0034 6105 22605 of bezoek de Facebook-pagina Mijas Walking Tours voor meer informatie.