Wat te doen en te bezoeken met Kerst in Malaga in 2023

Kerstlichten In Malaga

KERSTLICHTEN IN CALLE LARIOS

De afgelopen jaren zijn de lichten van Malaga internationaal nieuws geweest en hebben grote hoofdsteden over de hele wereld geïnspireerd. Deze kerstmuziekshow met meer dan een miljoen lichtjes verrast elke bezoeker. Het is essentieel voor elke inwoner of toerist van Malaga om de lichten te bezichtigen in de meest karakteristieke straat van de hoofdstad. De opening is dag 24 november om 19:00h. Het zal elke dag om 18.30 uur, 20.00 uur zijn, en 22.00 uur Elke dag gaat om 18.30 uur de algemene verlichting aan. en uitgeschakeld om 00:00 uur behalve van donderdag tot zaterdag wanneer worden ze uitgeschakeld om 02:00 uur

KERSTMARKTEN

De provincie heeft verschillende kerstmarkten in verschillende steden en dorpen. Deze markten bieden over het algemeen lokale produkten en originele of handgemaakte geschenken voor de feestdagen. Hier is een lijst van de steden waar u kunt genieten van een kerstwandeling:

Malaga: De haven – Pier One
Benalmádena: Avenida de la Constitución
Fuengirola: Plaza de la Constitución
Estepona: Calle Terraza
Álora: Plaza Fuente Arriba
Marbella: Puerto Banus-pier

Nativity Scene Museum Mollina Malaga

KERSTSTALLLEN MUSEUM IN MOLLINA

50 minuten van de hoofdstad, ongeveer 70 km verderop, in het dorp Mollina, is er een buitengewoon en uniek museum ter wereld. De tentoonstelling is opgedeeld in zeven zalen waar je zo’n 70 allerlei soorten kerststallen kunt bezoeken. Er zijn kerststallen gerelateerd aan Kerstmis, historische feiten en replica’s van steden. De duur van het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Een must om te bezoeken tijdens de kerstperiode.


GEMEENTELIJKE EN COLLECTIEVE KERSTSTALLEN

Bijna alle dorpen en steden in de provincie Malaga hebben een gemeentelijke kerststal, aangevuld met kerststallen van vele verenigingen. Elk jaar kondigt en publiceert het in de stad Malaga een gids voor kerststallen om een ​​rondleiding te krijgen langs alle collectieve en particuliere kerststallen.


KERST ZOETIGHEDEN IN MALAGA

Vergeet tijdens uw verblijf in Malaga in de kersttijd niet om de typische en traditionele zoetigheden te proeven. Als je de kans hebt en langs een traditionele bakkerij of banketbakkerij gaat, vraag dan om een ​​van deze zoetigheden: roscos de vino, hojaldrina, borrachuelos, pestiños, polvorones, mantecados of nougat.


KERSTWANDELING IN JARDÍN DE LA CONCEPCIÓN

Opening op 1 december. Als u een onvergetelijke kerstwandeling wilt maken, biedt de prachtige Jardín de la Concepción een show en een verlicht pad van ongeveer 2,2 km lang met meer dan 20 lichtinstallaties. Dit jaar heeft de show de naam “Angélical” gekregen, de reis van de ster uit het oosten en is te bezoeken tot 7 januari 2024. Ga naar de officiële website om kaartjes te kopen.


KERSTLOTERIJ <EL GORDO>

Elk jaar wordt op 22 december een van de grootste loterijen ter wereld gevierd. Het is van oudste en populaireste loterij, aangezien er duizenden prijzen in het hele land worden verdeeld met een waarde van 2,5 miljard euro. Veel families komen samen om de kinderen van het Colegio de San Ildefonso in Madrid te horen zingen en kijken of het nummer van de grote prijs die in de volksmond bekend staat als “El Gordo” valt. Om deel te nemen aan deze loterij kunt u een tiende kopen in elke loterij administratie (Speel altijd verantwoord).


DRUIVEN OP OUDEJAARSAVOND

Als je geluk wilt aantrekken voor het nieuwe jaar, vergeet dan niet de twaalf druiven te eten om het jaar vaarwel te zeggen. Waarom twaalf druiven? Er zijn verschillende theorieën: dat de druif een vrucht is die wordt geassocieerd met geluk, of omdat er in 1909 teveel druiven werden geoogst, en de laatste theorie zegt dat het uit een Franse traditie komt. In ieder geval is het nemen van 12 druiven in de laatste 12 seconden van het jaar een symbool van geluk en traditie in Spanje.


VIER HET NIEUWE JAAR IN COÍN

Het dorp Coín heeft een bijzondere manier om het nieuwe jaar in te gaan. Het hele dorp, vrienden, familie en bezoekers verkleden zich en eten de 12 druiven op de Plaza José Bermúdez de la Rubia. Het plein en de straten beginnen om 23.00 uur vol te raken. Het is een mooie traditie geworden waarbij mensen geheim houden in wat ze verkleed komen om elkaar te verrassen.DRIE KONINGEN PARADE

Het zien van de komst van de Drie Wijzen uit het Oosten is de illusie van elk kind en ook een vreugde voor volwassenen. De optochten worden elke 5 januari in de middag of bij zonsondergang gehouden. Het is een optocht van versierde praalwagens die door de straten gaan en snoepjes, gelei en kleine cadeautjes gooien. Over het algemeen hebben de praalwagens verschillende thema’s en worden ze begeleid door stripfiguren.