Wat te doen en zien in Benahavis Malaga

Wat te doen en zien in Benahavís

Gelegen aan de Avenida de Andalucía, een modern werk met een nostalgisch tintje in het centrum van het dorp. Een kunstwerk gemaakt in het jaar 2020. De oude trap is veranderd in een typisch Andalusische keramische muurschildering met de afbeelding van de gevel van het oude stadhuis. Naast het heraldische schild van het dorp. Een instagrambare plek en om foto's te maken voor jou sociale netwerken.

DE TRAP “LA SUBIDA”

Gelegen aan de Avenida de Andalucía, een modern werk met een nostalgisch tintje in het centrum van het dorp. Een kunstwerk gemaakt in het jaar 2020. De oude trap is veranderd in een typisch Andalusische keramische muurschildering met de afbeelding van de gevel van het oude stadhuis. Naast het heraldische schild van het dorp. Een instagrambare plek en om foto’s te maken voor jou sociale netwerken.


Park Vijver Torre de la Leonera Benahavis Pueblo Malaga

TORRE LEONERA-PARK

Naast de ingang van het dorp is er een groot park om te genieten van de tuinen naast een vijver vol bomen, bloemen en struiken. Het park heeft een aantal tafels en banken om een ​​hapje te eten. Het park heeft een tiental konijnen in een afgesloten ruimte om van te genieten met kinderen. Respecteer alstublieft het voederen van de dieren.


LEONERA TOREN

Gelegen in het centrum van het Torre Leonera-park. Langs de hele kust van Malaga werd eeuwenlang een verdedigingslinie aangelegd tegen piraten die uit Noord-Afrika kwamen en tegen andere indringers. Een duidelijk voorbeeld is de leeuwentoren die tussen de 12e en 13e eeuw werd gebouwd en momenteel zeer goed bewaard is gebleven.


Kasteel van Montemayor Benahavis Malaga

KASTEEL VAN MONTEMAYOR

Gelegen aan de rand op ongeveer 25 minuten van het dorp. Het kasteel is momenteel de overblijfselen van een oud Arabisch fort uit de 8e eeuw. Zijn functies waren voornamelijk bewaking en verdediging. Sommige overblijfselen van de verdedigingstorens, een deel van de omheining en enkele stortbakken zijn momenteel bewaard gebleven. Het pad naar het uitkijkpunt van het kasteel is prachtig omdat het een spectaculair uitzicht over de kust biedt. Op het wandelpad zijn er hellingen van ongeveer 20% en rotsachtige paden, daarom is ervaring en goed schoeisel vereist.


EMBLEMATISCHE STRATEN EN PLEINEN

De schoonheid van het witte dorp maakt Benhavís een grote toeristische attractie aan de Costa del Sol. Hieronder laten we u de meest karakteristieke straten van het historische centrum zien: Avenida de Andalucía, Plaza del Castillo, Calle Marbella, Calle Estepona, Calle El Pilar en Malaga straat.


Guadalmina Rivier Benahavis Malaga

GUADALMINA-RIVIER

Gelegen aan de A-7175. Het is een van de mooiste hoekjes van de provincie Malaga. Het kristalheldere water van de rivier de Guadalmina stroomt en stroomt door de Angosturas en vormt kloven en spectaculaire bronnen om in te zwemmen. De Charco de las Mozas is de bekendste en meest populaire voor zwemmers. Aanbevolen om waterschoenen te dragen.


Brug Rivier Guadalmedina Malaga Benahavis

GUADALMINA ACEQUIA-PAD

Gelegen naast de rivier de Guadalmina, is het een cirkelvormige route die begint bij de Mirador de las Tres Pérgolas, op 1,5 km van het dorp Benahavís. Het is een vrij makkelijk en vlak pad met een route van ongeveer 4,5 kilometer. De route loopt langs enkele sloten die in de 10e eeuw door de Arabieren zijn aangelegd om de boomgaarden en gewassen te irrigeren. Tijdens de rondleiding kunt u de sloot bezoeken.

 


HERMITAGE MAAGD VAN DE ROZENKRANS

Gelegen aan de A-7175, 2 minuten van het dorp. In het park staat de in 2002 gebouwde hermitage waar elke zondagochtend een tweedehandsmarkt wordt gehouden. Architectonisch vertoont de hermitage alle kenmerken van een traditionele hermitage in Malaga.


GOLF SPELEN IN BENAHAVÍS

Benahavís Golf Club, Benadeportes Golf Sports Club, Flamingos Golf Club, El Higueral Golf Club, La Zagaleta, La Quinta Golf & Country Club, Los Arqueros Golf & Country Club, Los Barrancos de la Zagaleta, Marbella Club Golf Resort


Plaza Mirador Policia Local Benahavis Pueblo Malaga

PLAZA MIRADOR

Het uitkijkplein is een nieuwbouw uit het jaar 2022 dat is gelegen boven het nieuwe Benahavís lokale politiebureau aan de ingang van het dorp, een modern plein met fonteinen met uitzicht op de bergen.


Voor meer informatie over Benahavís Dorp: bezoek de pagina over Benahavís