Belgian Bar Fuengirola Malaga

Bar Belga Fuengirola

Hou je van bier? En om specifieker te zijn … hou je van Belgisch bier? Nou, we hebben een leuke plek gevonden, Bar Belga, een gezellig belgisch cafe in het hartje centrum van Fuengirola, een kroeg die je niet mag missen.

Bar Belga, opgericht in 1998, maakt van deze plek een must-see als je door Fuengirola reist.

Gelegen aan de straat of boulevard “Lamo de espinosa” onder het Hotel PYR en naast de Puerto Deportivo de Fuengirola, dus het hart van de stad. Er is geen beter startpunt om de avond te beginnen!

Welkom in het belgisch cafe, waar Marc en Manon je zullen verwelkomen in deze gezellige kleine bar. Beiden zijn liefhebbers van de Verenigde Staten en dat zie je terug in de aankleding van de bar, waarvan we zouden kunnen zeggen dat het een mix is tussen bier uit België, Baseball en Route 66 uit de Verenigde Staten.

Het terras van de bar heeft een eigenaardig tintje in vergelijking met andere terrassen. Gevormd door typische Belgische windschermen en gescheiden door houten pilaren; allemaal met de hand gemaakt, ontworpen en gelakt door Marc. De muziek in de bar zijn de gouden klassiekers uit de jaren 50, 60 en 70, oldies die niet zo vaak meer te horen zijn.

De bar biedt tal van Belgische bieren! Van de meest typische bieren zoals Hoegaarden, Leffe, Duvel en Jupiler, tot de moeilijkst te vinden bieren buiten België.  Bieren van hoge kwaliteit zoals trappisten- en abdijbieren, Bar Belga heeft de grootste variëteit aan bier in de stad.

Bar Belga spant zich altijd in om bieren te importeren uit kleine streken en van kleine lokale brouwerijen.  Elk jaar bezoeken ze persoonlijk verschillende brouwerijen in België en zijn van de partij op de Horeca Expo in Gent. Dit om nieuwe bieren te leren kennen, zodat hun klanten ze kunnen proeven, genieten op hun terras, op een willekeurige middag met de aangename zeebries aan de Costa del Sol.

Misschien heb je de Bar Belga nog niet bezocht, maar heb je wel het belgische paviljoen op de Fuengirola Internationale Kermis bezocht! Wel Marc en Manon organiseren samen met hun gezin, dit niet te missen evenement in Caseta Belgica!  Zo brengen zij in Fuengirola, hun geadopteerde stad, een klein beetje de sfeer van hun geboorteland en delen ze de gezellige gebruiken met een internationaal publiek. Niet te missen!,

Tijdens de voetbaltoernooien van het WK en de Europa Cup wordt de bar het ontmoetingspunt voor Belgen waar ze het Belgische team aanmoedigen naar de overwinning, wat een geweldige sfeer creëert in de bar.

Weet je, als je bij je volgende bezoek of wandeling door Fuengirola zin hebt in een Belgisch biertje op een gezellig terras met goede muziek, in een familiale sfeer … vergeet dan niet deze ongelooflijke bar te bezoeken.

Bar Belga Fuengirola Facebook