Nao Victoria Fuengirola Malaga

Fuengirola: Het bezoek van het schip Nao Victoria

Vandaag wandelen we richting de haven van Fuengirola en zien we in de verte enkele merkwaardige masten. We werden overweldigd door nieuwsgierigheid, dus besloten we te gaan kijken wat een merkwaardige ship naar Fuengirola is gekomen… en verrassing! Het Nao Victoria-schip in de haven van Fuengirola.

Het blijkt dat de replica van het schip Nao Victoria naar de haven van Fuengirola is gekomen, waarvan we de geschiedenis niet kennen, het blijkt het eerste schip te zijn dat de hele wereld heeft gevaren. We wilden het moment om de geschiedenis te leren kennen niet missen, dus besloten we wat kaartjes te kopen en het schip te bezoeken.

Nao Victoria Navigation Maps Fuengirola Malaga

We kwamen aan boord van dit indrukwekkende schip, allemaal gemaakt van hout, de enorme masten… het was alsof we teruggingen naar de 16e eeuw. We beginnen aan de kleine rondleiding door het schip en leren over de Nao Victoria en zijn kapitein Juan Sebastián El Cano via een gratis audiogids op onze telefoon.

Wat ons het meest heeft beïnvloed, is dat dit schip van dergelijke afmetingen gedurende 3 jaar (1519-1522) zoveel zeeën en oceanen doorkruiste, en hoe het dagelijkse leven aan boord eruit moest zien. Want het eerste dat onze aandacht trok, was waar sliepen de matrozen? En wat als er een zware storm was? Op al deze vragen vinden we antwoorden tijdens de tour en in de audiogids.

Nao Victoria Juan Sebastian El Cano Letter Fuengirola Malaga

Het was een aangename verrassing om deze replica van een historisch schip te vinden. Ik zal je geen details meer vertellen om je bezoek aan deze geweldige attractie niet te bederven. Hoewel de duur van dit bezoek niet langer is dan 30 minuten, is het absoluut de moeite waard om de geschiedenis te kennen van dit schip dat de geschiedenis heeft veranderd.

Als je wilt weten waar het schip Nao Victoria zich momenteel bevindt, bezoek dan hun website.