Casa Finola Competa

Cómpeta: Casa Finola

Casa Finola, een bed and breakfast gehuisvest in een oud traditioneel Spaans huis gelegen in het prachtige bergstadje Cómpeta in de Axarquía.

Vervolgens zullen we de kleine bed and breakfast omschrijven waarin we verbleven tijdens ons bezoek aan Competa en de redenen waarom we deze B&B zouden aanbevelen als je dit dorp bezoekt.

Casa Finola Interior Decoracion

Casa Finola ligt in het dorp Competa, op 21 km van Torre del Mar. Dit traditionele huis is de perfecte plek als u op zoek bent naar een paar rustige dagen om het rustige leven van een dorpje in Malaga te ervaren. Hoewel het aan een rustige straat ligt, is het slechts 2 minuten lopen om het mooie en levendige Central Plaza van Competa te betreden. Hier vind je veel gezellige restaurants en cafés, en ook de prachtige dorpskerk.

Wat betreft parkeren, er is gratis parkeergelegenheid in de buurt. We besloten echter om meer aan de rand van het dorp te parkeren en 5 minuten naar de B&B te wandelenb door de straatjes die eruitzien als een doolhof.

Bij aankomst werden we begroet door de aardige gastvrouw Finola, we voelden ons meteen thuis door het warme ontvangst in de prachtige B&B Casa Finola Terraza.

Casa Finola Terraza

Eenmaal binnen lieten ze ons de spectaculaire traditionele Spaanse B&B zien, waar we meteen verliefd op werden, en lieten ons kennismaken met alle faciliteiten die bij ons verblijf waren inbegrepen, en we werden aanbevolen met plaatsen om te eten en te drinken.

Een huisje met klassieke Spaanse stijl met 3 verschillende soorten kamers tegen verschillende prijzen, ofwel met uitzicht op de prachtige rustige dorp of het spectaculaire uitzicht op de bergen, samen met een eigen badkamer. De inrichting van de kamers, zoals hierboven vermeld, heeft zijn contact met de traditionele stijl van een Spaans herenhuis niet verloren. De kamer heeft schone en schone handdoeken en dekens indien nodig, en de badkamer met verschillende toiletartikelen. 

Casa Finola Habitacion Interior Competa

We moeten de netheid van de kamers vermelden, die uitstekend is. Naast de slaapkamers is er een prachtig dakterras vol leven. Kunst, bloemen, en hangmatten, allemaal met een fantastisch uitzicht over het dorp, de bergen en zelfs de zee. Een perfecte plek om de avond af te sluiten met een fles zoete Competa-wijn.

Een continentaal ontbijt is beschikbaar en wordt geserveerd in de eetkamer. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in het aangeboden eten of zelfs in de schema’s, aarzel dan niet om dit te vragen, want het is zeer flexibel om aan uw verblijf aan te passen. Het continentale ontbijt is eenvoudig maar van hoge kwaliteit.Casa Finola Desayuno Competa

Andere beschikbare diensten zijn gratis Wi-Fi, fiets- en autoverhuur, barbecuefaciliteiten en nog veel meer.

Vanuit #insidemalaga kunnen we ons alleen maar aansluiten bij de goede recensies en opmerkingen die veel bezoekers hebben geschreven: Uitstekende locatie, uitstekende gastvrouw en faciliteiten, uitstekend ontbijt en het fantastische dakterras. En heel belangrijk: zeer schone en comfortabele kamers.

Bedankt Finola voor de geweldige deal en tot ziens Casa Finola!

Voor meer informatie over het Cómpeta dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.